m

Kinesis Gym

 

Όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας στη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σας: η ατομική άσκηση ή τα ομαδικά μαθήματα;

Τα καλά νέα είναι ότι μια τέτοια απόφαση είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε.

Personal Training

Η ατομική άσκηση (ή αλλιώς personal training) με έναν άρτια καταρτισμένο γυμναστή περιλαμβάνει την ατομική εκγύμνασή σας υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Πλεονεκτήματα και οφέλη:

Αποκλειστική και αδιάκοπη προσοχή στραμμένη σε εσάς. Κάτι τέτοιο συντελεί στην αποφυγή λάθους τεχνικής, στην πρόληψη τραυματισμών και στη βελτιστοποίηση των συνεδριών άσκησης.

Το personal training είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις ειδικών απαιτήσεων, όπως ύπαρξη τραυματισμών, μυοσκελετικών περιορισμών, προβλημάτων υγείας.

Αναγνώριση των προσωπικών σας αδυναμιών, αναγκών, και προτιμήσεων και διαμόρφωση ενός στοχευόμενου προγράμματος με βάση αυτών.

Βολικές ώρες και τόπος για τον ασκούμενο άσκηση, αφού τους παράγοντες αυτούς τους καθορίζετε εσείς. Αυτό ως όφελος, μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε μια συνέχεια στον νέο αυτό τρόπο ζωής, και να επιτύχετε τα θεμιτά αποτελέσματα.

Κατάλληλο για κάθε επίπεδο ασκούμενου

Ανάπτυξη μιας νέας κοινωνικής σχέσης. Σταδιακά θα αντιληφθείτε ότι ο προσωπικός σας γυμναστής, είναι κάτι πολύ παραπάνω από γυμναστής. Είναι ένας καινούριος φίλος, που πολλές φορές έχει και την ιδιότητα του «ψυχολόγου» σας, με τις συνεδρίες σας να γίνονται σταδιακά ολοένα και πιο θεραπευτικές.

Personal Training ή Group Training;

Μειονεκτήματα:

Το κύριο πράγμα από το οποίο αποθαρρύνονται στο personal training οι περισσότεροι είναι η τιμή. Ωστόσο, η άσκηση, (προσωπική ή μη) πρέπει να εκλαμβάνεται ως επένδυση και αυτό διότι για κάθε ευρώ άσκησης, γλιτώνετε τα διπλά χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πιο συγκεκριμένα, η άσκηση μπορεί να θεωρηθεί ως φυσικό «φάρμακο», που δεν έχει παρενέργειες, και βοηθά άμεσα και αποτελεσματικά σε περιπτώσεις σε ψυχολογικών – ψυχικών, σωματικών, πνευματικών, παθολογικών, μυοσκελετικών, αλλά και κοινωνικών αναγκών.

Σε σπάνιες περιπτώσεις ορισμένοι άνθρωποι νιώθουν αποθάρρυνση και πίεση από το γεγονός ότι κάποιος θα έχει στραμμένη την προσοχή τους αποκλειστικά πάνω τους. Αυτό βέβαια αποτελεί μια πρόκληση για τον ασκούμενο, που στην προσπάθειά του να την ξεπεράσει πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης του εαυτού του.

Περιορισμένη ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, αφού οι συνεδρίες περιλαμβάνουν μόνο εσάς και τον γυμναστή σας.

+

Group Training

Τα ομαδικά μαθήματα (ή αλλιώς group training) προσφέρουν μια αρκετά διαφορετική εμπειρία άσκησης. Πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες ή εξωτερικούς χώρους, καθοδηγούμενες από κάποιον ειδικό, και περιλαμβάνουν «ομάδες» ανθρώπων που ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Πλεονεκτήματα και οφέλη:

Ευχάριστο περιβάλλον δεδομένης της μουσικοκεντρικής «φύσης» των ομαδικών μαθημάτων και της ύπαρξης άλλων ατόμων στον χώρο. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση παρακίνησης του ασκούμενου και τη διατήρηση του ενδιαφέροντός του.

Συντελεί στην ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων και στη δημιουργία φίλων, αφού η άσκηση γίνεται σε ομάδες.

Υπάρχουν ομαδικά μαθήματα με διαφορετικές προσεγγίσεις, που αφορούν κάθε επίπεδο ασκούμενου και μπορούν να καλύψουν προσωπικές προτιμήσεις.

Όφελός το μικρότερο κόστος σε σχέση με την ατομική εκγύμναση.

Μειονεκτήματα

Η εξέλιξη των ομαδικών τάξεων θα εξαρτηθεί από την ομάδα ως σύνολο, και η ταχύτητα που ακολουθείται μπορεί να μην είναι η ιδανική για εσάς. Με άλλα λόγια μπορεί να νιώσετε ότι το τμήμα σας προχωρά πολύ γρήγορα ή πολύ αργά για εσάς και να αρχίσετε να νιώθετε ότι απομακρύνεστε από τις ανάγκες/προτιμήσεις σας.

 

Πηγή: zougla.gr

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About