m

Kinesis Gym

 

Αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης του CrossFit για να χάσετε βάρος

Δοκιμάσατε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους CrossFit; Πολλοί συμμετέχοντες ορκίζονται από την ικανότητα του προγράμματος να καίει θερμίδες, να χτίζει μυς και να αλλάζει τη ζωή σας. Η ένταση της δέσμευσης μπορεί να φαίνεται λατρευτική. Αλλά είναι έξυπνο να χρησιμοποιήσετε το CrossFit για να χάσετε βάρος;

Αρκετές ερευνητικές μελέτες φωτίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του δημοφιλούς προγράμματος απώλειας βάρους. Και εμπειρογνώμονες όπως ο Greg Zuffelato, ο ιδρυτής της I Believe Weight Loss έχουν επίσης ισχυρές απόψεις. Ο Greg είναι ένας πρώην εκπαιδευτής CrossFit και ένας άπληστος συμμετέχων του CrossFit.

Τώρα χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να επιτύχουν τους στόχους γυμναστικής τους.

Τι είναι το CrossFit;

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα προπόνησης, ένας πολιτισμός και μια κοινότητα. Η αποστολή του CrossFit είναι να «οικοδομήσουμε ένα πρόγραμμα που θα προετοιμάσει καλύτερα τους εκπαιδευόμενους για κάθε φυσικό περιστατικό – όχι μόνο για το άγνωστο αλλά για το άγνωστο». Εν ολίγοις, η φιλοσοφία CrossFit είναι αυτή που απασχολεί έντονη δέσμευση για έναν αυστηρό τρόπο ζωής .

Οι συμμετέχοντες του CrossFit ολοκληρώνουν μια προπόνηση της ημέρας (WOD) είτε μεμονωμένα είτε με έναν εκπαιδευτή και μια ομάδα συναδέλφων σε ένα καθορισμένο γυμναστήριο Crossfit, που ονομάζεται επίσης “κουτί”. Οι προπονήσεις τείνουν να είναι σύντομες, εξαιρετικά έντονες και να ασχολούνται με το σώμα, στρατιωτικές ασκήσεις.

Για τους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται, οι συμβουλές διατροφής προσφέρονται στην ιστοσελίδα του CrossFit όπου η πρόταση είναι να ακολουθήσετε είτε ένα σχέδιο διατροφής 40-30-30 (40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνη, 30% λίπος)

Οφέλη από την απώλεια βάρους Crossfit

Έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το CrossFit για να χάσετε βάρος; “Για την απώλεια βάρους,” λέει ο Zuffelato, “το CrossFit μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με κάποιες τροποποιήσεις”. Τα οφέλη του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Το CrossFit καίει θερμίδες: Όταν εκτελείται σωστά, οι ασκήσεις υψηλής έντασης  όπως το CrossFit είναι εξαιρετικά δύσκολες. Το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) αναφέρει ότι οι άνδρες μπορούν να κάψουν 15-18 θερμίδες ανά λεπτό και οι γυναίκες μπορούν να κάψουν 13-15 θερμίδες ανά λεπτό ενώ κάνουν τις προπονήσεις. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που εργάζονται σε υψηλή ένταση.
  • Το CrossFit χτίζει τους μυς για να ενισχύσει τον μεταβολισμό. Οι συμμετέχοντες του CrossFit μπορούν να περιμένουν να χτίσουν δύναμη και να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα Ο Greg λέει ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που είδε όταν ξεκίνησε με το CrossFit ήταν η αλλαγή του σωματικού λίπους και της μυϊκής μάζας. Μια βελτιωμένη σύνθεση σώματος όχι μόνο βοηθά το σώμα σας να φαινόταν πιό λεπτό και πιο σφιχτό, αλλά επίσης σας βοηθά να διατηρήσετε έναν υγιή μεταβολισμό.
  • Η κοινότητα CrossFit παρέχει κοινωνική υποστήριξη. Ένα βασικό στοιχείο του προγράμματος CrossFit είναι η κοινή χρήση των αποτελεσμάτων σας WOD online ή με άλλους στην κοινότητά σας. Για πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αυτό το στοιχείο κοινής χρήσης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της λογοδοσίας και της συνέπειας.
  • Οι προπονήσεις είναι προσιτές σε όλους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το CrossFit είναι διαθέσιμο σε “οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο διαδίκτυο και την προθυμία, την περιέργεια και τη γενναιότητα για να το δοκιμάσει”. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εργαστούν μόνοι τους χρησιμοποιώντας το WOD που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ή μπορούν να πάνε σε ένα τοπικό CrossFit κουτί. Σε πολλές πόλεις, το κόστος της μετάβασης σε ένα κουτί είναι μικρότερο από το κόστος συμμετοχής σε ένα κλαμπ υγείας πλήρους εξυπηρέτησης.
  • Οι προπονήσεις είναι γρήγορες και αποτελεσματικές. Για τους υγιείς ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν πώς να εκτελούν τις τυπικές ασκήσεις CrossFit, οι προπονήσεις που παρέχονται είναι γρήγορες και αποτελεσματικές. Εάν είστε απασχολημένος που προσπαθεί να χάσει βάρος με την άσκηση, σύντομα workouts μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το πρόγραμμα άσκησης  σας σε καλό δρόμο.

Γιατί η απώλεια βάρους CrossFit δεν μπορεί να λειτουργήσει

Ενώ μερικοί άνθρωποι επιτυγχάνουν όταν χρησιμοποιούν το CrossFit για να χάσουν βάρος, υπάρχουν μειονεκτήματα που μπορεί να την κάνουν λάθος επιλογή για μερικούς ανθρώπους που προσπαθούν να αδυνατίσουν. Ο Zuffelato υπέστη τραυματισμούς που παρεμβαίνουν στο πρόγραμμα του. Η εμπειρία του δεν είναι μοναδική σύμφωνα με πολλούς ειδικούς. Τα μειονεκτήματα της προσπάθειας για απώλεια βάρους με το CrossFit περιλαμβάνουν:

  • Υψηλός κίνδυνος τραυματισμού. Οι ασκήσεις CrossFit συχνά περιλαμβάνουν δραστηριότητες υψηλού κινδύνου. Όταν συνδυάζονται με την πίεση να ανταγωνίζονται το ρολόι ή εναντίον άλλων αθλητών, οι ασκήσεις μπορούν να θέσουν πολλούς συμμετέχοντες σε κίνδυνο για τραυματισμό. Ο Zuffelato τραυματίστηκε χρόνια και αποδόθηκε στους τραυματισμούς του στο έντονο πρόγραμμα. Δεν ανακάμψει πλήρως μέχρι να απομακρυνθεί και να αφήσει στο σώμα του περισσότερο χρόνο αποκατάστασης.
  • Ο έντονος πολιτισμός δεν λειτουργεί για όλους. Ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης CrossFit μπορεί να είναι συντριπτικός για ορισμένους ασκούμενους, ειδικά για όσους είναι νέοι για άσκηση. Εάν είστε πολύ εκφοβισμένοι για να συμμετέχετε πλήρως σε τακτική βάση, δεν είναι πιθανό να δείτε βιώσιμα αποτελέσματα.
  • Οι τροποποιήσεις ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο για να μάθουν. Οι άνθρωποι που είναι νέοι για άσκηση, οι οποίοι δεν έχουν ασκήσει τακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν τραυματισμούς για να φιλοξενήσουν θα χρειαστεί να τροποποιήσουν τις ασκήσεις για να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς. Αυτό μπορεί να είναι υπερβολικά χρονοβόρο. Ενώ κάποιος μπορεί να κάνει CrossFit, δεν πρέπει όλοι να κάνουν το CrossFit.

Πρέπει να δοκιμάσετε το CrossFit για απώλεια βάρους;

Εάν κάνετε CrossFit με συνέπεια και με σωστές τροποποιήσεις, είναι πιθανό να δείτε θετικές αλλαγές στο σώμα σας. Αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να συνδυάσετε το πρόγραμμα άσκησής σας – ανεξάρτητα από το τι είναι – με ένα καλό θρεπτικό υπόβαθρο.

“Οι άνθρωποι που κάνουν μόνο το CrossFit και δεν έχουν σχέδιο διατροφής δεν χάνουν βάρος”, λέει ο Zuffelato. “Όταν γίνονται σοβαροί με το πρόγραμμα CrossFit, η όρεξή τους ξεπερνάει και χωρίς σωστό σχέδιο δεν βλέπουν καμία απώλεια βάρους. Θα δουν μια μικρή αλλαγή στο σωματικό τους λίπος  , αλλά όπως κάθε άλλο πρόγραμμα άσκησης, αν η σωστή διατροφή δεν είναι μέρος του σχεδίου, τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά. “

Αν είστε κατάλληλος, ενεργός, αθλητικός άνθρωπος που του αρέσει ο ανταγωνισμός και θέλει να αδυνατίσει, τότε το CrossFit μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος. Αλλά αν αυτό δεν σας περιγράφει, οι πιθανότητες είναι καλές που μπορεί να χάσετε περισσότερο βάρος εάν συνδυάσετε μια υγιεινή διατροφή με ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης που είναι βιώσιμο.

 

Πηγή: el.julinse.com

 

 

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About