m

Kinesis Gym

Σε όλα τα γυμναστήρια του πλανήτη υπάρχουν δύο κατηγορίες ανδρών. Οι ερασιτέχνες, που απλά προσπαθούν να χάσουν λίγο βάρος και να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση -φυσιολογικά πράγματα- και αυτοί που έχουν πάρει το πράγμα πολύ σοβαρά. Οι «επαγγελματίες» του είδους, οι ελαφρώς έως υπερβολικά φουσκωτοί και μονίμως προπονούμενοι απέναντι από έναν καθρέφτη.

Στους απλούς, «εποχιακούς» γυμναζόμενους, έχει περάσει η ιδέα ότι η προπόνηση με βάρη αφορά αυτούς ακριβώς τους σκληροπυρηνικούς ναρκισσιστές των γυμναστηρίων. Γι’ αυτό και εσύ -πιθανώς- περιορίζεσαι σε διάδρομο, λίγα μηχανήματα, μερικούς κοιλιακούς και… δρόμο για το σπίτι. Αλλά έχεις πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να καταρρίψεις τα στερεότυπα. Η άρση βαρών είναι ωφέλιμη ακόμη και για τις γυναίκες – πόσο μάλλον για σένα. Την επόμενη φορά που θα πας στο γυμναστήριο (και αφού πρώτα ενημερωθείς από τον γυμναστή σου για το πρόγραμμα που ταιριάζει σε σένα), κατευθύνσου αμέσως στη γωνιά με τα βάρη, προσπέρνα με απάθεια τα δηκτικά βλέμματα των φουσκωτών και πιάσε στα χέρια σου τις μπάρες. Δες γιατί:

Τα βάρη στο γυμναστήριο προσφέρουν πολλά περισσότερα από μια αυτάρεσκη έπαρση.

Θα κάψεις γρηγορότερα το λίπος στην κοιλιά

Ένα γεγονός που ελάχιστοι περιστασιακοί γυμναζόμενοι γνωρίζουν, είναι ότι η άρση βαρών έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από αυτό το λίπος της κοιλιάς, από το τρέξιμο στο διάδρομο ή τις ασκήσεις με αντιστάσεις σε μηχανήματα. Μια μελέτη στο Χάρβαρντ η οποία διήρκησε 12 χρόνια, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν βάρη για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα, είχαν διπλάσια απώλεια κοιλιακού λίπους, με έξτρα όφελος, τη συνεχόμενη καύση θερμίδων ακόμη και 48 ώρες μετά την προπόνηση.

Θα τονώσεις κατακόρυφα τη σεξουαλική σου ορμή

Πρώτα τα κακά νέα: Τα επίπεδα της τεστοστερόνης αρχίζουν να πέφτουν μετά τα 30 κι αυτό μπορεί να επηρεάσει μια ποικιλία από σοβαρές ανάγκες που έχεις ως αρσενικό (μεταξύ άλλων, την ερωτική σου διάθεση, την παραγωγή σπέρματος, τα επίπεδα ενέργειας και την πυκνότητα των οστών σου).

Και τώρα τα καλά νέα: Η τακτική προπόνηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο στην ανάπτυξη των μυών σου και στην καλυτέρευση της εικόνας σου (αύξηση αυτοπεποίθησης), αλλά και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης αμέσως μετά την προπόνηση.

Θα έχεις τον εγκέφαλό σου σε διαρκή εγρήγορση

Αυτό είναι μια πολύ καλή προοπτική για έναν άνδρα στην ακμή της επαγγελματικής του καριέρας. Παρά την (παρεξηγημένη) άποψη ότι οι μόνες πόρτες που ανοίγουν οι πρησμένοι μύες είναι αυτές των νυχτερινών μαγαζιών, εντούτοις, πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και έχει επίσης συνδεθεί με λιγότερη κατάθλιψη, καλύτερο ύπνο και τόνωση της αυτοεκτίμησης.

Θα σε κάνει πολύ καλύτερο στα χόμπι – σπορ σου

Είτε πρόκειται για το εβδομαδιαίο 5Χ5, είτε για το καθημερινό πρωινό σου τζόκινγκ, η ενδυνάμωση των μυών σου αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές ξοδεύουν πολύ χρόνο στο γυμναστήριο. Ακόμα και οι παίκτες του γκολφ.

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About