m

Kinesis Gym

Το καλοκαιράκι τέλειωσε κι ίσως σκέφτεστε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Καλά κάνετε!

Οι περισσότεροι, όταν πάψουν να νιώθουν την πίεση της έκθεσης στην παραλία, αφήνονται και τρώνε δίχως πρόγραμμα, ενώ οι αυξημένες υποχρεώσεις της νέας χρονιάς τούς κάνει να παραμελούν τη σωματική τους άσκηση.

Μιας κι εσείς δεν θέλετε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα, σας έχουμε μερικές έξυπνες ιδέες για το πώς να καθιερώσετε ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Ξεκινήστε με Ένα Πρόγραμμα Εύκολο & Ελαφρύ

Αν, λόγω των διακοπών, μείνατε μακριά από τα γυμναστήρια για κανέναν μήνα, μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι μπορείτε να επιστρέψετε έτσι απλά και εύκολα στις παλιές σας επιδόσεις. Θα απογοητευτείτε και δεν αποκλείεται, από την αποχή τόσων εβδομάδων, να πάθετε και καμιά θλάση.

Η επιστροφή σε ένα πρόγραμμα άσκησης είναι από μόνο του ένα άχθος, οπότε φροντίστε, μέχρι να σας γίνει πάλι συνήθεια, να κρατήσετε το πρόγραμμά σας εύκολο και ελαφρύ, ώστε να μη σας κουράζει υπερβολικά και να σας δώσει το θάρρος που χρειάζεστε για ένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα στο μέλλον.

Αποφύγετε, λοιπόν, τις υπερβολές. Κάντε τον Σεπτέμβριο έναν μήνα προσαρμογής, όχι επιδόσεων. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να κάνετε πάλι συνήθειά σας τη γυμναστική, όχι να ανακτήσετε μεμιάς τη πρότερη φυσική σας κατάσταση.

Κάντε Διατάσεις Σωστά

Οι μύες, μετά από αποχή εβδομάδων από εντατική γυμναστική, έχουν χάσει μέρος της ελαστικότητάς τους. Είναι, λοιπόν, ακόμη πιο σημαντικό σε αυτή την πρώτη περίοδο προσαρμογής και επιστροφής στο γυμναστήριο να δώσετε έμφαση στο σωστό stretching, ιδιαίτερα μετά το πέρας των ασκήσεών σας, καθώς και μετά το μπάνιο σας.

Καλό είναι να θυμάστε πως η συνήθεια που έχουν πολλοί να κάνουν υπερβολικά έντονες διατάσεις προτού ξεκινήσουν τη γυμναστική είναι μεγάλο λάθος, που συχνά οδηγεί σε τραυματισμούς. Ο μυς πρέπει να είναι ζεστός και να έχει αιματωθεί αρκετά για να διαταθεί σωστά. Συνεπώς, καλύτερα δώστε έμφαση στο σωστό ζέσταμα προτού αρχίσετε τη γυμναστική σας, όχι τόσο στις διατάσεις.

Αντίθετα, μόλις ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας, κι ενώ είστε ακόμα ζεστοί, αφιερώστε αρκετό χρόνο στο σωστό stretching. Μετά από μερικές εβδομάδες, οι μύες θα έχουν αποκτήσει και πάλι την παλιά τους ελαστικότητα και θα μπορέσουν να αποδώσουν όπως και πριν τη ραστώνη του καλοκαιριού.

Δοκιμάστε Διαφορετικές Μορφές Άσκησης

Ακόμη κι αν δεν λείψατε από το γυμναστήριο για πολύ ώρα, καλό θα ήταν να πέσετε στην παγίδα του γυμναστικού «αυτισμού», εμμένοντας διαρκώς σε ένα και μόνο είδος γυμναστικής. Εκτός του ότι αυτή η πρακτική μπορεί να προκαλέσει μυϊκή ατροφία και ασυμμετρία σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μπορεί επίσης να κάνει τη γυμναστική σας τόσο ανιαρή, ώστε να βαριέστε και μόνο στην ιδέα να την ξαναρχίσετε.

Αν, όμως, δοκιμάζατε ένα διαφορετικό είδος γυμναστικής, και μάλιστα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, ίσως έχοντας μαζί σας και ένα φιλικό πρόσωπο, η ιδέα του να ξαναρχίσετε γυμναστήριο μάλλον θα σας ενθουσιάσει!

Μην Παραμελείτε τη Διατροφή σας

Τέλος, μην ξεχνάτε πως η καλύτερη άσκηση ξεκινά από την κουζίνα! Ακόμη κι αν κάνατε μπόλικες αταξίες το καλοκαίρι, το κολύμπι και η έντονη δραστηριότητα μπορεί να βοήθησαν να μη δείτε ιδιαίτερες αλλαγές στην ένδειξη της ζυγαριάς σας. Το φθινόπωρο, όμως, θα είναι λιγότερο έντονο από σωματική άποψη, κι αν συνεχίσετε τις αταξίες, δεν θα σας βγουν σε καλό, ειδικά αν λάβετε υπόψη πως το σώμα μας, εκ φύσεως, τείνει να συσσωρεύει λίπος και βάρος το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Μην αμελήσετε, λοιπόν, τη διατροφή σας!

Ψάχνετε για έναν ευχάριστο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο για να βρείτε τη φόρμα σας; Στο KINESIS GYM παρέχουμε ειδικά προγράμματα γυμναστικής για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΑΣ

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About