m

Kinesis Gym


Ας ξεκινήσουμε με το τι ακριβώς είναι το σύστημα TRX. Σχεδιάστηκε από ένα πεζοναύτη, ο οποίος ήθελε να βρίσκεται σε καλή φόρμα,  έχοντας περιορισμένο χώρο για την άσκηση του.Αποτέλεσμα εικόνας για TRX

Από τότε το σύστημα αυτό έγινε  πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται από πολλές αθλητικές ομάδες, προπονητές και κορυφαίους εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο.

Με απλά λόγια, το TRX είναι ένα είδος εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του δικού σας κορμιού για να χτίσει δύναμη, ισορροπία, συντονισμό, ευελιξία, σταθερότητα του κέντρου και της άρθρωσης. Όλα αυτά, συντελούν στην πρόληψη των τραυματισμών και στην αύξηση της πυκνότητας των οστών. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση του συστήματος αυτού.

Ανεξάρτητα, από το σκοπό σας, το TRX μπορεί να βοηθήσει! Οι αρχάριοι, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο προπόνησης, γυμνάζοντας όλο το σώμα, πηγαίνοντας από την μία άσκηση στην επόμενη σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Το καλύτερο μέρος κάθε άσκησης είναι να σκέφτεστε και να χρησιμοποιείτε τον πυρήνα σας. Μην νομίζετε ότι ο πυρήνας είναι μόνο οι κοιλιακοί μυς. Είναι η λεκάνη, οι γλουτοί, η πλάτη, οι κοιλιακοί και οι μυς του στήθους. 

Είναι ο πυρήνας, το κέντρο σας, που δίνει στο σώμα τη σταθερότητα, την ισορροπία και την ευελιξία. Ότι κάνουμε στη ζωή μας ξεκινά με τον πυρήνα. Είτε θέλουμε να σκύψουμε για να πιάσουμε το μολύβι μας από το πάτωμα, ή να πλύνουμε το αυτοκίνητο μας, ή να παίξουμε μπάσκετ με τα παιδιά μας. Το ισχυρό και δυνατό κέντρο μας,  βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών, όχι μόνο χαμηλά στην πλάτη μας, αλλά και σε όλο το σώμα.
Απλά, σκεφτείτε, πως με την ενδυνάμωση και την σταθερότητα του πυρήνα, θα ενισχύσετε όχι μόνο την απόδοσή σας αλλά και τον τρόπο ζωής σας. 

Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος αυτού, είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικός σας σωματικό βάρος, για να ρυθμίσετε το προσωπικό σας επίπεδο της φυσικής κατάστασης , απλά μετακινώντας τα πόδια σας, πιο κοντά ή πιο μακριά από το σταθερό σημείο. Αυτό σας επιτρέπει να γυμνάζετε συνεχώς το σώμα σας, χωρίς να χάνετε  χρόνο  αλλάζοντας βάρη. 

Με τη χρήση του TRX μπορούμε να οικοδομήσουμε δυνατούς μυς και να τους ενισχύσουμε γύρω από τις αρθρώσεις, ώστε να μπορούν να στηρίξουν μεγαλύτερο βάρος.  Κάτι που δεν επιτυγχάνεται με την καθιστή μηχανή άσκησης. Επίσης δίνει περισσότερη δύναμη και ενέργεια με λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. 

Το TRX βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της οστικής απώλειας. Οι ασκήσεις του, έχουν όλα τα οφέλη της προπόνησης με βάρη, χωρίς όμως αυτά. 

Θέλετε να χάσετε βάρος και να χτίσετε δυνατούς μυς; Το TRX θα βάλει «φωτιά» σε πολλούς μυς, γεγονός που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, καίγοντας περισσότερες θερμίδες από όσες θα καίγατε στην διάρκεια της παραδοσιακής προπόνησης. Το TRX σας επιτρέπει να κινείστε συνεχώς από τη μία άσκηση στην άλλη, σαν σε ένα κύκλο. Αυτό ενισχύει την καρδιά και αυξάνει την μυϊκή αντοχή.

Γιατί πρέπει να προτιμήσουμε το TRX και όχι την παραδοσιακή μορφή εκγύμνασης;

Οι παραδοσιακές μορφές προπόνησης, εκτελούνται με κινήσεις προς τα εμπρός, προς τα πίσω, με πιέσεις ή τραβήγματα, ως επί το πλείστο σε καθιστή θέση. Οι ασκήσεις όμως αυτές δεν δυναμώνουν τον πυρήνα μας, με τον τρόπο που χρειαζόμαστε για τις καθημερινές μας δραστηριότητες.  Στη διάρκεια της ημέρας μας, κινούμεθα  μόνο εμπρός και πίσω; Όχι βέβαια. Κινούμαστε εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά, διαγώνια, κάνουμε στροφές και κάμψεις! Δεν νομίζετε ότι έτσι ακριβώς πρέπει να ασκούμε το σώμα μας;
Αυτό λοιπόν  μας προσφέρει το σύστημα TRX. Με ασκήσεις σε πολλαπλά επίπεδα, ασκούμε το σώμα μας για τις καθημερινές μας δραστηριότητες και περιορίζουμε τις πιθανότητες τραυματισμού.

Ποιες είναι οι ασκήσεις που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την απόδοσή μου;

Όπως με κάθε νέο πρόγραμμα άσκησης ή εισαγωγής σε νέο εξοπλισμό, ξεκινάμε πάντα με τα βασικά μέχρι να κατακτήσουμε τη φόρμα και την τεχνική, χωρίς τραυματισμούς. 

Το σύστημα TRX είναι ιδανικό για όλους;

Είναι πράγματι ευέλικτο για όλους, νέους, ηλικιωμένους, αθλητές, μητέρες που μένουν σπίτι και τους bodybuilders! Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο σκοπός σας ή η φυσική κατάστασή σας, το TRX είναι ιδανικό για σας. 

Αρχίστε με προσωπικό εκπαιδευτή ή με μία ομάδα στο γυμναστήριο τώρα και δείτε το σώμα σας να πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο!!!


Κάνε μία κράτηση στο ομαδικό τμήμα TRX για να προπονηθείς με τους πιο έμπειρους γυμναστές μας!!

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About