m

Kinesis Gym

1– Η άσκηση αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων. 
Οι πνεύμονες σε κάθε εισπνοή παίρνουν περισσότερο αέρα, άρα και περισσότερο οξυγόνο με λιγότερη προσπάθεια. 
2– Αυξάνει την ικανότητα της καρδιάς με διάφορους τρόπους. 
Η καρδιά είναι και αυτή ένας μυς. Όσο πιο γυμνασμένη είναι τόσο πιο αποδοτικά εργάζεται. Η αγύμναστη καρδιά δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί σε μια κουραστική δραστηριότητα. Η γυμνασμένη καρδιά σε κάθε παλμό (κτύπο της) στέλνει περισσότερο αίμα στους ιστούς του σώματος. Έτσι, όταν θέλουμε να προλάβουμε το λεωφορείο, να παίξουμε στην παραλία, να ανεβούμε γρήγορα μια σκάλα και γενικά ,να χάνουμε μια έντονη σωματική δραστηριότητα, η καρδιά μας είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Στέλνει με κάθε κτύπο περισσότερο αίμα και κτυπά σε πολύ αργότερο ρυθμό από την αγύμναστη. Αντίθετα η αγύμναστη καρδιά, στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί, μπορεί να λειτουργήσει επικίνδυνα.
3– Πλάθει το σώμα όχι μόνο ωραίο αλλά και γερό. Βοηθά το μυοσκελετικό σύστημα. Με την άσκηση αποκτάμε καλύτερη στάση. Δεν καμπουριάζουμε πια ούτε γέρνουμε μπροστά. Έχοντας δυνατό σκελετό και μυς γινόμαστε πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί. Μπορούμε να τρέξουμε στο πάρκο, να πηδήσουμε μακριά, να σκαρφαλώσουμε στη βουνοπλαγιά, να σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο πιο εύκολα. Γινόμαστε βέβαια και πιο ελαστικοί. Αποκτώντας όλα αυτά τα οφέλη αποκτούμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις δυνατότητες μας. 
4– Η άσκηση θωρακίζει την υγεία μας και μας προστατεύει από επιδημίες και ασθένειες. 
5– Βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα τη νύχτα. Δεν υποφέρουμε πια από αϋπνίες. 
6– Με την άσκηση έχουμε καλύτερη όρεξη και χωνεύουμε πιο εύκολα. 
7– Η άσκηση μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής οδηγεί στη μακροζωία.

  Με τη γυμναστική όμως δε βοηθούμε μόνο το σώμα μας αλλά και το πνεύμα μας. 
– Η γυμναστική μας αναζωογονεί και μας ξεκουράζει. Δε νιώθουμε πια άτονοι και μίζεροι. 
– Όταν ασκούμαστε, στο σώμα μας εκκρίνονται οι “ενδορφίνες”. Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες,   δηλαδή ειδικές χημικές ουσίες, που μειώνουν τη νευρικότητα και το άγχος». Μας βοηθούν   να αποκτήσουμε καλύτερη διάθεση και να διώξουμε τη μελαγχολία. Οι επιστήμονες   ονομάζουν αυτές τις ουσίες “ορμόνες της ευτυχίας”. 
– Παίζοντας, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλλα παιδιά και να γίνουμε κοινωνικοί. Δεν   είμαστε πια μόνοι τα απογεύματα, γιατί έχουμε καλούς φίλους. 
– Η άσκηση μας βοηθά να βάζουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε, για να   φτάσουμε ψηλότερα. 
Η άσκηση λοιπόν μας δίνει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ευφορία, χαρά και ευτυχία. Όλα γύρω μας μοιάζουν πιο ωραία.

Τι πρέπει να γνωρίζω για να γυμνάζομαι αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα 
-Να ακολουθώ τις οδηγίες του γυμναστή μου. Αυτός είναι ο εξειδικευμένος επιστήμονας που   θα μου προσφέρει τη γνώση. 
-Ποτέ δεν πρέπει να γυμνάζομαι με γεμάτο στομάχι. Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον   τρεις ώρες από το 
  τελευταίο μεγάλο γεύμα μου. 
-Καλό είναι να ασκούμαι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, γιατί λιγότερες φορές δε θα   έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στον οργανισμό μου 
– Να φοράω την κατάλληλη αθλητική ενδυμασία και να μη γυμνάζομαι με τα ρούχα εξόδου.   Εκτός του ότι θα τα φθείρω, δε θα μπορώ να ασκηθώ αποτελεσματικά. Χρειάζομαι επίσης   αθλητικά παπούτσια, για να προστατέψω τα πόδια μου. 
– Να προσπαθώ και να ξαναπροσπαθώ. Χωρίς άσκηση το κορμί φθείρεται και εκφυλίζεται .Δεν υπάρχει χειρότερη λέξη από τη λέξη «παραιτούμαι».

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About