m

Kinesis Gym

Καθημερινά βαλλόμαστε από σωρεία ψυχικών και σωματικών εντάσεων που μορφοποιούνται και «διεκδικούν» μόνιμα τον χώρο τους στο πρόσωπό μας, ως σφιξίματα και ρυτίδες.

ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ

Ceylon Day Spa_M

Η θεραπευτική τέχνη της Rejuvance προσφέρει μια άμυνα απέναντι σε αυτή την ανελέητη επίθεση που δέχεται το πρόσωπό μας.
Βασική αρχή της μεθόδου είναι ότι βλέπει τον άνθρωπο ως μία αδιαχώριστη τριάδα, αποτελούμενη από το σώμα, το συναίσθημα και τον νου, με την ομορφιά να αποτελεί ιδιότητα άμεσα συνυφασμένη με την υγεία.

Ξεκίνησε ως μέθοδος χαλάρωσης των εκφράσεων για τους ηθοποιούς, αλλά η εντυπωσιακή της δράση την ανέδειξε σε φυσική τεχνική αναδόμησης του προσώπου.

Από το σανίδι…

Οι ρίζες της τεχνικής τοποθετούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν ο άγγλος θεραπευτής Stanley Rosenberg, βασιζόμενος στην ήδη υπάρχουσα τεχνική Rolfing (τεχνικές χειρισμού των μυών και του συνδετικού ιστού), εφάρμοσε μια πρόδρομη μορφή της Rejuvance σε ηθοποιούς. Ο αρχικός του στόχος ήταν να χαλαρώσει το μυϊκό σύστημα του προσώπου των ηθοποιών, ώστε οι εκφράσεις τους να είναι πιο φυσικές. Ωστόσο, αυτά που ανακάλυψε ήταν, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, πολύ περισσότερα.
Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι, εφαρμόζοντας απαλές κινήσεις ολίσθησης των ακροδαχτύλων σε όλη την επιφάνεια του προσώπου (τις οποίες αργότερα άρχισε να πλαισιώνει με πιέσεις σε ενεργειακά σημεία με βάση την παραδοσιακή κινεζική ιατρική), ήταν σε θέση να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στα ταλαιπωρημένα από την κατάχρηση του make-up πρόσωπα των ηθοποιών. Μάλιστα, οι ηθοποιοί παρατηρούσαν ότι η επίδραση της Rejuvance δεν περιοριζόταν στο πρόσωπό τους, αλλά έδειχνε να αντανακλάται στο σύνολο της ύπαρξής τους, χαρίζοντάς τους ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας, που τους συνόδευε για πολλές ημέρες μετά το πέρας κάθε θεραπείας.

REJUVANCE_photo6_1

Φυσική αναζωογόνηση

Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι κινήσεις της τεχνικής αυτής επιδρούν τόσο στον συνδετικό όσο και στον μυϊκό ιστό της επιδερμίδας, εξαλείφοντας τα αποτυπώματα των εντάσεων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με έρευνες, με την τεχνική αυτή αποκαθίσταται αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «μικροκυκλοφορία» της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την κατάσταση του συνδετικού ιστού, ενώ προάγεται η εύρυθμη λειτουργία των 2 ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αλυσιδωτά ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί ενυδάτωσης, δομικής υποστήριξης και κυκλοφορίας του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Όσον αφορά στον μυϊκό ιστό, οι μαλάξεις εστιάζουν στις εκφύσεις και στις αποφύσεις των μυών του προσώπου (πάνω από 90 στον αριθμό), του τριχωτού της κεφαλής, του λαιμού και του ντεκολτέ. Το αποτέλεσμα είναι η τόνωση, η ενδυνάμωση και η απαλλαγή των μυών από τη συσσωρευμένη ένταση. Οι ρυτίδες μαλακώνουν, ενώ το πρόσωπο ανανεώνεται.

Στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος δρουν αθροιστικά και οι πιέσεις ενεργειακών σημείων της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (κομβικά σημεία των ενεργειακών οδών του σώματος ή αλλιώς μεσημβρινών). «Ο θεραπευτής διατρέχει τα ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινούς) του προσώπου και της κεφαλής και γίνεται αρωγός της απελευθέρωσης οποιουδήποτε ενεργειακού μπλοκαρίσματος. Γι’ αυτό και μετά το πέρας κάθε συνεδρίας οι θεραπευόμενοι συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας να τους πλημμυρίζει.

Οι θεραπευτικές συνεδρίες

Μια βασική θεραπεία ολοκληρώνεται σε 6-8 συνεδρίες, μία ανά εβδομάδα. Κάθε συνεδρία διαρκεί 45΄-60΄. Ο κύκλος των συνεδριών μπορεί να επαναλαμβάνεται 1 ή 2 φορές τον χρόνο, ολόκληρος ή αποσπασματικά, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου, ενώ είναι πιθανό να γίνουν και μεμονωμένες συνεδρίες πριν από κάποια σημαντική εμφάνιση (π.χ. γάμο, ομιλία). Κάθε συνεδρία δρα αθροιστικά στην προηγουμένη, ενεργοποιώντας την κυτταρική μνήμη του σώματος.

Για καλύτερα αποτελέσματα

Η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της μεθόδου επιτυγχάνεται όταν, παράλληλα με τις συνεδρίες, ακολουθείται και ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, χωρίς να παραμελείται η ενυδάτωση του οργανισμού και η ήπια σωματική άσκηση, ενώ συστήνεται η αποφυγή προϊόντων ομορφιάς με χημικά συστατικά.

Για περισσότερες πληροφορίες: στην ρεσεψιόν του γυμναστηρίου

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About