m

Kinesis Gym

Από το μυαλό όλων έχει περάσει κάποια στιγμή η ιδέα να ξεκινήσουμε κάποια πολεμική τέχνη. Τα οφέλη πολλά, τόσο για το μυαλό, όσο και για το σώμα. Ωστόσο η επιλογή είναι δύσκολη και η απόφαση απαιτεί σύνεση. Γιατί κάθε μαχητικό στιλ είναι κι ένας διαφορετικός κόσμος. 

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν μια πολύ καλή λύση για γυμναστική, καθώς συνδυάζουν την βελτίωση της φυσικής και πνευματικής σας κατάστασης. Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες πλέον,αποτελούν ολυμπιακό αγώνισμα και προάγουν την ευγενή άμιλλα.

Επιπλέον, προσφέρουν στιγμές αδρεναλίνης, μπορούν να αλλάξουν τις απόψεις σας για τη ζωή, να σας μάθουν να προσαρμόζεστε σε διαφορετικές καταστάσεις και να πάνω από όλα, σας μαθαίνουν να προστατεύετε τον εαυτό σας!

Οι πολεμικές τέχνες όπως το tae kwon do, το καράτε και το kickboxing  , είναι πολύ διαδεδομένα αθλήματα, προάγοντας πνευματικές αρετές όπως η πειθαρχία και η αυτοπεποίθηση. Τέλος, παρέχουν μια σειρά από εξαιρετικά οφέλη για την υγεία.

Μποξ

Το μποξ είναι μία από τις πιο παραδοσιακές και αγνές πολεμικές τεχνικές. Το όπλο σου μέσα στο ρινγκ είναι “μόνο” τα χέρια σου. Ωστόσο είναι πολύ πιο περίπλοκο απ’ όσο ακούγεται. Στοιχεία όπως η κίνηση των ποδιών (footwork) είναι καθοριστικά και ξεχωρίζουν τους κορυφαίους μποξέρ από τους υπόλοιπους.  

Βασική διδαχή του μποξ είναι πως κάθε μάχη ξεκινάει από τα πόδια, οπότε το μποξ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τεχνικές αυτοάμυνας. Επιπλέον απαιτεί εξαιρετική αντοχή και πειθαρχία.  

Αν καταφέρεις όμως να προσαρμοστείς σταδιακά στις απαιτήσεις, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Ως αρχάριος είναι βασικό να μάθεις να χρησιμοποιείς τα πόδια σου και θα αναλωθείς σε χτυπήματα στον σάκο. Όταν ο προπονητής σου θεωρήσει πως είσαι έτοιμος, τότε θα κάνεις και sparring.

MuayThai

Το Muay Thai είναι το εθνικό σπορ της Ταϊλάνδης και μια άκρως διαδεδομένη πολεμική τέχνη παγκοσμίως. Είναι επίσης γνωστή ως “Η τέχνη των οκτώ άκρων”. Οφείλει αυτή τη δημοφιλία στο γεγονός πως έχει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα όσον αφορά τη ζημιά ανά χτύπημα. Χρησιμοποιεί τεχνικές kickboxing, με σκληρά χτυπήματα με τα γόνατα και τους αγκώνες.  

Η λογική του Muay Thai πηγάζει από τη νοοτροπία πως μια κλωτσιά πρέπει να είναι τόσο δυνατή, ώστε να μπορεί να σπάσει ένα δέντρο μπαμπού στη μέση. Παράλληλα χαρακτηριστικό του είναι η μάχη σώμα με σώμα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.  

Πρωτεύοντα στοιχεία είναι η δύναμη και η ακρίβεια. Το βασικό για να γίνουν τα χτυπήματα περισσότερο αποδοτικά είναι να χρησιμοποιείς όλο το σώμα σου για να συγκεντρώσεις περισσότερη δύναμη και να ρίξεις το χτύπημα με περισσότερη ακρίβεια. Αυτό απαιτεί μέγιστη αφοσίωση, αφού τα μαθήματα Muay Thai είναι απαιτητικά.

Καράτε

Έχοντας τις ρίζες του στο Ryukyu Kingdom, το καράτε είναι μία από τις πιο διάσημες πολεμικές τέχνες. Αν και έχει πολλές παραλλαγές, πρόκειται για τέχνη επίθεσης που περιλαμβάνει μπουνιές, κλωτσιές, γονατιές και αγκωνιές. Η φιλοσοφία του καράτε είναι όμως πολλά περισσότερα απ’ αυτά. Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία, σεβασμό και τιμή. Θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία σου.  

Τα πιο βασικά στιλ είναι τα εξής: 

  • Shotokan 
  • Shorin-Ryu 
  • Goju-Ryu 
  • Shito-Ryu 
  • Wad-Ryu 

BrazilianJiu-Jitsu (BJJ) 

Το Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) είναι μία από τις κορυφαίες τεχνικές αυτοάμυνας. Έχει τις βάσεις του στο τζούντο και έχει κερδίσει πολλούς φανς λόγω της αποτελεσματικατικότητάς του.

Πρόκειται για μία από τις πολεμικές τέχνες που απαιτεί την περισσότερη στρατηγική. Οι μαχητές BJJ χρησιμοποιούν κινήσεις του τζούντο και της πάλης ώστε να ρίξουν τον αντίπαλο στο έδαφος. Εκεί τελειώνουν τη δουλειά με λαβές. Η λογική πίσω από το BJJ είναι πως το άτομο με τη μικρότερη σωματική διάπλαση μπορεί να επικρατήσει του μεγαλύτερου αντιπάλου του. Ο λόγος είναι πως η έμφαση του αθλήματος είναι στην τεχνική κι όχι στη δύναμη.  

Οι προπονήσεις αφορούν βασικά λαβές, αλλά αρχικά οφείλεις να μάθεις πως θα κινείσαι στο έδαφος ώστε να εξασφαλίσεις θέση ισχύος. Μια από τις βασικές αρχές του BJJ είναι πως η τοποθέτηση έχει μεγαλύτερη αξία από τις λαβές υποταγής. Για την τελειοποίηση της τεχνικής απαιτούνται συνεπώς αμέτρητες επαναλήψεις και χρόνια εμπειρίας στο mat.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ;

1. ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η καρδιαγγειακή υγεία, ιδιαίτερα, είναι πολύ σημαντική, καθώς συνδέεται στενά με την υγεία της καρδιάς. Ειδικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι ασκήσεις των πολεμικών τεχνών, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού και των επιπέδων VO2max, βοηθώντας σας να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας αντοχή, προσφέροντας ακριβώς τα ίδια οφέλη που προσφέρει η κλασική αερόβια άσκηση.

2. ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΣ ΜΥΪΚΗ ΣΑΣ ΜΑΖΑ

Οι μαθητές των πολεμικών τεχνών μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη μυϊκή τους μάζα  και να χτίσουν δυνατούς μύες. Οι τεχνικές των πολεμικών τεχνών, απαιτούν πολλή δύναμη και ενεργοποιούν παράλληλα σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες, δηλαδή τους μυς των χεριών, των ποδιών και του κορμού.

Η μυϊκή μάζα και ο μεταβολισμός συνδέονται, καθώς όσο περισσότερη μυϊκή μάζα διαθέτετε, τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι μεταβολικές σας απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.

3. ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αύξηση της μυϊκής σας μάζας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του μεταβολισμού σας, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν από τις πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές προπονήσεις για απώλεια βάρους . Ένα από τα πολύτιμα οφέλη των πολεμικών τεχνών, είναι ότι σας επιτρέπουν να επιτύχετε την μέγιστη δυνατή φυσική κατάσταση και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, χάνοντας παράλληλα τα περιττά κιλά!

Εάν επιθυμείτε να χάσετε λίπος, καθώς και μερικά εκατοστά από την περιοχή της κοιλίας, τότε οι πολεμικές τέχνες είναι τέλειες για εσάς.

Οι πολεμικές τέχνες είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης, εάν έχετε ως στόχο την απώλεια βάρους , ειδικά αν ασκείστε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

4. ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΑΣ

Οι πολεμικές τέχνες και οι τεχνικές τους, απαιτούν έναν συγκεκριμένο βαθμό υπομονής, επιμονής και προσοχής στη λεπτομέρεια. Οι τεχνικές αυτές, χρειάζονται χρόνια για να τελειοποιηθούν. Ωστόσο, όταν οι μαθητές είναι σε θέση να εκτελέσουν σωστά τις τεχνικές αυτές, δημιουργείται ένα αίσθημα ολοκλήρωσης.

Επίσης, επειδή η πρακτική των πολεμικών τεχνών προκαλεί τα όριά σας, ένα άτομο μπορεί να ανακαλύψει πολλά για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Αυτή η γνώση, θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

5. ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΣΑΣ

Η εκτέλεση των ασκήσεων που περιλαμβάνουν οι πολεμικές τέχνες, όπως τα υψηλά λακτίσματα ή οι αντεπιθέσεις με αποφυγή, απαιτούν μεγάλη ευελιξία. Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες, περιλαμβάνουν αυτές τις ασκήσεις μέσα στο πρόγραμμά τους και έτσι, έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα πιο ευλύγιστο και ευέλικτο σώμα. Επιπλέον, χτίζοντας ένα πιο εύκαμπτο σώμα, μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες τραυματισμού, γεγονός που καθιστά την ευελιξία πολύ σημαντική για κάθε αθλητή.

6. ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολεμικές τέχνες, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να σας απαλλάξουν από τους καθημερινούς σας στρεσογόνους παράγοντες και να σας βοηθήσουν να εστιάσετε στις καθημερινές σας ασχολίες, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για άσκηση, αυξάνουν τη δύναμή και την ευλυγισία σας, βελτιώνοντας παράλληλα και την καρδιαγγειακή σας λειτουργία.

Πηγή: yava.gr, fitshop.gr

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About