m

Kinesis Gym

    Η πιο συνηθισμένη ερώτηση των ασκουμένων στα γυμναστήρια, είναι ποια αερόβια άσκηση είναι καλύτερη. Η ερώτηση αυτή  όμως δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθεί μονολεκτικά αφού υπάρχουν πολλοί μεταβλητοί παράγοντες που καθορίζουν τι είναι καλύτερο για κάθε σώμα και κάθε άτομο ξεχωριστά.

 

 

 

Young man running on a treadmill at the gym

Διάδρομος

     Το τρέξιμο είναι στη φύση του ανθρώπου, οπότε αυτομάτως γίνεται και η πιο προσιτή σε αυτόν αερόβια άσκηση. Όταν τρέχεις σε έναν αξιόπιστο διάδρομο, η αντικραδασμική ζώνη του διαδρόμου είναι ‘φιλική’ στα γόνατα.Ένας διάδρομος μπορεί να σου προσφέρει διάφορες επιλογές, όπως: ορισμός ταχύτητας και κλίσης, αυτόματα προγράμματα προπόνησης για διάφορους στόχους (καύση λίπους, βελτίωση αερόβιας ικανότητας).Μία καλή προπόνηση για κάποιον σε έναν διάδρομο για αρχή, είναι  να  ξεκινήσει σε ένα  μοτίβο για 15-20 λεπτά. Όταν περάσουν δύο εβδομάδες ξεκίνησε να κάνεις διαλειμματική προπόνηση, αλλάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταχύτητα και κλίση. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνεις και μικραίνεις την ένταση του τρεξίματος, κάτι που βοηθάει πολύ στο να κάψεις πιο γρήγορα λίπος.

 

 

depositphotos_8511114-stock-photo-man-and-woman-with-ellipticalΕλλειπτικό

     Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση που ορίζει το μηχάνημα είναι ξένη στο μάτι και στην καθημερινότητα μας. Στο ελλειπτικό υπάρχουν μερικά κολπάκια τα οποία δεν μπορείς να τα κάνεις σε άλλα μηχανήματα: μπορείς να κουνάς σε υψηλό ρυθμό τα χέρια ανεβάζοντας την ένταση,οπότε ενεργοποιεί πιο πολύ τον άνω κορμό σε σχέση με τα άλλα  αερόβια μηχανήματα. Μπορείς, επίσης, με ασφάλεια να κουνήσεις προς τα πίσω τα πόδια, γυμνάζοντας πιο πολύ γλουτούς και οπίσθιους ραχιαίους. Εννοείται ότι όπως και τα άλλα μηχανήματα, έτσι και το ελλειπτικό σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις παλμούς, ρυθμό, ταχύτητα, να έχεις αυτόματα προγράμματα αερόβιας άσκησης κλπ.

 

 

High Res JPG (36)Ποδήλατο

    Τα τελευταία χρόνια, το ποδήλατο έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις των ασκούμενων. Δεν αναφέρουμε το spinning, το οποίο είναι ένα ομαδικό μάθημα υψηλής έντασης, αλλά με τα ποδήλατα που θα βρεις στο τμήμα του γυμναστηρίου με τα αερόβια μηχανήματα.Υπάρχουν δύο είδη ποδηλάτων,το καθιστό και το όρθιο.Το πρώτο αφορά άτομα που ίσως έχουν κάποια κινητικά προβλήματα, είναι μεγάλης ηλικίας ή απλά άτομα που δεν θέλουν να κουράζονται. Η στάση του σώματος είναι τέτοια που δεν επιβαρύνει και κουράζει τόσο πολύ το σώμα.Το όρθιο στατικό ποδήλατο γυμναστικής είναι ένα από τα πιο ασφαλή και εύκολα στη χρήση όργανα γυμναστικής – σου επιτρέπει ν’ ανεβάσεις αρκετά την ένταση της προπόνησης χωρίς να κινδυνεύεις να τραυματιστείς εύκολα. Για να έχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να αυξήσεις την αντίσταση και να δοκιμάσεις να κάνεις ορθοπετάλια για κάποια λεπτά. Εκεί που θα νιώθεις πολύ έντονα το κάψιμο της προπόνησης, θα είναι στον τετρακέφαλο και στις γάμπες,καθώς και στους κοιλιακούς. Όπως και στο διάδρομο, έτσι και στο ποδήλατο μπορείς να βλέπεις στοιχεία όπως η απόσταση, ο ρυθμός, η ταχύτητα, οι καρδιακοί παλμοί κλπ. 

Ποιο από αυτά να διαλέξεις; Είναι στην δική σου κρίση τι πιστεύεις πως σου ταιριάζει απόλυτα, καθώς και  με την ανταπόκριση του σώματός σου στην κίνηση που απαιτεί το κάθε μηχάνημα. Σε όλα τα μηχανήματα, αν εφαρμόσεις προγράμματα υψηλής έντασης, θα κάψεις αρκετές θερμίδες. Το ζητούμενο είναι η άσκηση να σε ευχαριστεί, ώστε να μην τη βαρεθείς μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Εμείς εδώ στο Kinesis-Gym είμαστε στην διάθεσή σου να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις την καταλληλότερη μορφή άσκησης, δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στο έμπειρο καταρτισμένο προσωπικό μας!

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About