m

Kinesis Gym

 

Aθλείσαι αμέριμνος χωρίς να γνωρίζεις ότι υπάρχουν αόρατοι εχθροί τριγύρω σου;

Μάθε λοιπόν ότι σε κάθε χώρο που συγκεντρώνονται πολλά άτομα καραδοκούν μύκητες και μικρόβια που μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σου.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις κυριότερες δερματικές παθήσεις που σε απειλούν και τον τρόπο για να προφυλαχθείς.

 

 

mikrovia3

Μυκητίαση των πελμάτων και των δαχτύλων: Οφείλεται συνήθως σε δερματόφυτα, τα οποία ευδοκιμούν εξαιτίας του ιδρώτα και της υψηλής θερμοκρασίας μέσα στα κλειστά αθλητικά παπούτσια. Δερματόφυτα αναπτύσσονται επίσης και σε πισίνες, ντους ή αποδυτήρια.

Τα συμπτώματα είναι κνησμός, απολέπιση του δέρματος, κακοσμία και ερυθρότητα. Ο δερματολόγος θα συστήσει αντιμυκητιασική αγωγή σε συνδυασμό με ανάλογη αντιιδρωτική πούδρα.

Η μυκητίαση μπορεί να χτυπήσει και τα νύχια των ποδιών, σε σημείο να αποκολλώνται. Σε αυτή την περίπτωση ο δερματολόγος θα συστήσει καλλιέργεια για μύκητες από το πάσχον νύχι προκειμένου να προβεί στην κατάλληλη θεραπεία.

 

Μυρμηγκιές παλαμών και πελμάτων: Οφείλονται στον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV) και μεταδίδονται με τη σωματική επαφή ή την κοινή χρήση αντικειμένων. Το δέρμα στα πέλματα και στις παλάμες γίνεται σκουρότερο και πιο σκληρό στην ψηλάφηση, ενώ στο κέντρο εμφανίζει μικρά μαύρα στίγματα, που προέρχονται από τα θρομβωμένα αγγεία της βλάβης.

 

Απαραίτητη είναι η δερματολογική αγωγή με κρυοθεραπεία ή καυτηριασμό με διαθερμοπηξία ή laser λόγω της τάσης που έχει ο ιός της μυρμηγκιάς να μεταδίδεται στις γύρω περιοχές.

 

Μολυσματική τέρμινθος: Προκαλείται από ιό, ο οποίος εμφανίζεται και εξαπλώνεται σε υγρά περιβάλλοντα (πισίνες και ντους γυμναστηρίων). μοιάζει με σπυράκι ή σαν μικρή φυσαλίδα, που όμως έχει ομφαλωτό κέντρο, μέσα στο οποίο παρατηρείται ένα μικρό λευκό σωμάτιο. Η επίσκεψη στον ειδικό δερματολόγο θεωρείται απαραίτητη.

 

Τύλοι πέλματος (οι κοινοί κάλοι): Οφείλονται σε επαναλαμβανόμενο ερεθισμό της φτέρνας ή των δαχτύλων των ποδιών από ακατάλληλα για άθληση υποδήματα. Αν και σπάνια θα χρειαστεί εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση, η χρήση κατάλληλων αθλητικών παπουτσιών λύνει το πρόβλημα.

 

 

mikrovia1

More Tips

Μην περπατάς με γυμνά πόδια και μην ανταλλάσσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα (ρούχα, παπούτσια, παντόφλες) με άλλους.

Κάνε σωστή επιλογή παπουτσιών. Τα εργονομικά αναπαυτικά αθλητικά παπούτσια νέας τεχνολογίας προσφέρουν άνεση και ασφάλεια σε κάθε σου κίνηση.

Σεβάσου τους συνασκούμενους αλλά και τον χώρο (μην αφήνεις τον ιδρώτα σου και τα κιλά- αλτηράκια σε μέρη που θα χρησιμοποιήσει και κάποιος άλλος.

Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι καθαρά παπούτσια και μια πετσέτα.

Μην ξεχνάς να τοποθετείς τα ελεύθερα βάρη στις θέσεις που τα βρήκες.

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About