m

Kinesis Gym

 

 

interval7

Το Interval Training είναι καταπληκτικός τρόπος για να κάψεις περισσότερες θερμίδες, να σε βοηθήσει πολύ περισσότερο στο αδυνάτισμα, να κτίσεις αντοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα και να κάνεις την εξάσκηση σου πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

 

Είναι καρδιαγγειακή άσκηση κατά την οποία εναλλάσσονται διαστήματα μεγαλύτερης έντασης με διαστήματα μικρότερης έντασης για ανάκαμψη.

Αυτό το είδος εξάσκησης έχει χρησιμοποιηθεί από αθλητές για να βελτιώσουν την απόδοση τους, όμως έχει αποδείξει ότι ωφελεί και απλούς ανθρώπους που απλά ασκούνται. Το Interval Training δεν βελτιώνει μόνο την απόδοση, αλλά βελτιώνει επίσης και την ικανότητα των μυών να καίνε λίπος. Αυτή η επαναλαμβανόμενη μορφή άσκησης οδηγεί σε κινητοποίηση της αρχής της προσαρμογής από τον οργανισμό. Το σώμα αρχίζει να κτίζει καινούργια τριχοειδή αγγεία και μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολα την ανταλλαγή του οξυγόνου στους μυς που εργάζονται. Οι μυς αναπτύσσουν μεγαλύτερη αντοχή στην υπερπαραγωγή γαλακτικού οξέως και ο καρδιακός μυς δυναμώνει. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν σε βελτιωμένη απόδοση, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Το interval training βοηθά επίσης την πρόληψη τραυματισμών που συχνά συνδέονται με επαναληπτική άσκηση αντοχής και σου επιτρέπει επίσης να αυξήσεις την ένταση της εξάσκησης σου χωρίς υπερπροσπάθεια ή burn-out.

 

interval6

Αν ασκείσαι λοιπόν σταθερά με καρδιαγγειακές διαλλειμματικές ασκήσεις για 20 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα, θα παρατηρήσεις ότι:

-Θα μειωθεί το σωματικό σου λίπος!

-Θα βελτιωθεί  ο τόνος των μυών σου!

-Θα σφίξει το δέρμα σου και θα ελαττωθεί η εμφάνιση των ρυτίδων που τυχόν έχεις!

-Θα εκτοξευτεί η ενέργεια σου καθώς και η σεξουαλική επιθυμία σου!

-Θα βελτιωθεί η αθλητική ταχύτητα και απόδοση σου!

-Θα επιτύχεις να φέρεις το σώμα σου σε φόρμα ευκολότερα και γρηγορότερα!

 

 

interval2

Η ομορφιά αυτού του είδους προπόνησης είναι το ότι αν γενικά δεν είσαι σε φόρμα, δεν θα μπορείς να ασκηθείς πολύ σκληρά γιατί θα παραχθεί πολύ γρήγορα γαλακτικό οξύ στους μυς σου και θα σε εμποδίσει από το να ζορίσεις την καρδιά σου υπερβολικά.

Το Interval training ταιριάζει και προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες και σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασκούμενου.

Τέλος, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα είδη άσκησης, που δεν εξαντλεί τον αθλούμενο σε σημείο που να μην μπορεί ούτε καν να περπατήσει από το γυμναστήριο στο σπίτι μετά την προπόνηση. Η διαλειμματική γυμναστική χάρη στα διαστήματα μείωσης της έντασης που επιβάλλει, ξεκουράζει ενδιάμεσα τον αθλούμενο, που στο μεταξύ ανακτά τις δυνάμεις του.

 

 

interval5

Τι πρέπει να προσέξετε;

Επειδή πρόκειται για ένα απαιτητικό είδος γυμναστικής, η διαλειμματική άθληση πρέπει πάντα να γίνεται υπό την επίβλεψη έμπειρου γυμναστή, που θα σας καθοδηγήσει με τις συμβουλές του. Επίσης, πριν καν ξεκινήσετε αυτού του είδους την άσκηση, θα πρέπει να έχετε βεβαιωθεί για την καλή κατάσταση της υγείας σας καθώς η έντασή της είναι απαγορευτική για αρκετές κατηγορίες πασχόντων.

Τέλος, ακόμη και αν η γυμναστική συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινότητά σας και δεν συγκαταλέγεστε στην κατηγορία των αρχάριων, θα πρέπει σταματήσετε αμέσως την άσκηση, αν νιώσετε έστω και την παραμικρή ενόχληση κατά τη διάρκειά της και να συμβουλευθείτε το γυμναστή σας, αν θα πρέπει να συνεχίσετε ή όχι την εντατική προπόνηση.

 

 

Στο KINESIS-GYM η διαλειμματική προπόνηση είναι αρκετά διαδεδομένη  και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι του προπονητικού κύκλου των αθλουμένων του γυμναστηρίου!

 

Υπεύθυνος προγράμματος: Μαυρογενίδης Παναγιώτης

[dvmember id=”4041″ gridstyle=”full” offset=”20″ itemwidth=”250″ side=”right”]

*Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α, του Α.Π.Θ.
Με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός
Personal-Pilates-TRX & Power Plate Trainer.
Instructor LesMills, BODYPUMP & RPM

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About