m

Kinesis Gym

Στο γυμναστήριο, ξεχωρίζουμε δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων: αυτούς που ‘’λιώνουν’’ στον διάδρομο, κι εκείνους που ‘’λιώνουν’’ κάτω από μια στραβόμπαρα. Η πρώτη ομάδα, αυτή που εστιάζει τους κόπους της στην αερόβια άσκηση, έχει τις περισσότερες φορές σκοπό να χάσει περιττά κιλά -ή, καλύτερα, περιττό λίπος. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε πως όσοι προτιμούν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης καταφέρνουν να πετύχουν τον στόχο τους πιο γρήγορα.

Αυτό συμβαίνει, όπως έχουμε ξαναπεί, επειδή ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε το ιδανικό μας βάρος είναι να συνδυάζουμε διάφορες μεθόδους γυμναστικής, για να καρπωθούμε τα διαφορετικά οφέλη που μας προσφέρει η κάθε μία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε με έξυπνους τρόπους να καταφέρουμε να καίμε περισσότερο λίπος ενώ κάνουμε αερόβια άσκηση.


Ανεβάστε την ένταση

Ο λόγος που οι ασκήσεις ενδυνάμωσης δρουν πιο γρήγορα είναι επειδή μετά την γυμναστική, το σώμα μας καίει επιπλέον θερμίδες για να επανέλθει στα φυσιολογικά, επειδή οι ασκήσεις ενδυνάμωσης το κουράζουν περισσότερο. Αυτό σημαίνει πως αν αυξήσουμε την ένταση με την οποία κάνουμε αεροβική γυμναστική, θα αυξήσουμε και τις θερμίδες που καίμε κατά την ξεκούραση. Και εδώ είναι που μπαίνει η διαλειμματική γυμναστική, καθώς δεν γίνεται να δίνουμε το max της αντοχής μας για πολλή ώρα. Χωρίστε την άσκησή σας σε μικρές περιόδους πολύ υψηλής έντασης, και σε μεγαλύτερες περιόδους χαλαρότερης γυμναστικής.

Ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό σε τέσσερα μόλις λεπτά; Ανεβαίνουμε στο ποδήλατο ή στον διάδρομο, τρέχουμε με όλη μας την δύναμη για 20 δευτερόλεπτα, χαλαρώνουμε για 10 δευτερόλεπτα, και έπειτα συνεχίζουμε αυτό το μοτίβο 8 φορές. Το κλειδί είναι να νιώθουμε πραγματικά εξαντλημένοι στις περιόδους υψηλής έντασης. Προτού ξεκινήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ήταν καλό να μιλήσετε με τον γιατρό σας, για να σας επιβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο θα ήταν ασφαλές για την καρδιά σας.


Η στάση του σώματος είναι σημαντική

Ναι, η στάση του σώματος ξέρουμε πως είναι πολύ σημαντική όταν, για παράδειγμα, κάνουμε ασκήσεις με βάρη, αλλά είναι εξίσου σημαντική να την προσέχουμε και στην αερόβια άσκηση – και μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερο λίπος. Σκεφτείτε το έτσι: Όταν τρέχετε στον διάδρομο και πιάνετε τις διπλανές λαβές, διευκολύνετε τον εαυτό σας. Κι αυτό σημαίνει πως καίτε λιγότερες θερμίδες. Την ίδια στιγμή, αν πάτε να δοκιμάσετε γυμναστική πολύ υψηλής έντασης και δεν μπορείτε να την πραγματοποιήσετε χωρίς να κρατιέστε από κάπου, αυτό σημαίνει πως η ένταση είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξετε, και ήρθε η ώρα να την ρίξετε λίγο. Σκεφτείτε πρώτα τον εαυτό σας, την στάση του σώματος και την ασφάλειά σας.


Κάντε έξυπνες αλλαγές

Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχουμε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε ενώ το σώμα μας βρίσκεται σε ανάπαυση. Από την άλλη πλευρά, η αερόβια άσκηση μπορεί να προκαλέσει μείωση της μυϊκής μας μάζας, εκτός κι αν κάνουμε μερικές πολύ έξυπνες αλλαγές. Όσο πιο σκληρά πρέπει να δουλεύουν τα χέρια και τα πόδια μας, τόσο πιο εύκολο είναι να χτίσουμε μυϊκή μάζα που καίει περισσότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, αν είμαστε πάνω στο ελλειπτικό, μπορούμε να το μετακινούμε χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια μας, για να αυξήσουμε την δύναμη των χεριών και του κορμού.

Στον διάδρομο, ένα ωραίο κόλπο είναι να τον βάλουμε σε χαμηλή ταχύτητα, αλλά να αυξήσουμε την κλίση του ώστε να είναι ανηφορική, και να κάνουμε μεγάλα βήματα. Και, να θυμάστε· μην δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον μετρητή των θερμίδων που καίγονται πάνω στα μηχανήματα. Τις περισσότερες φορές είναι ανακριβή.


Δοκιμάστε εναλλακτικές μορφές αερόβιας άσκησης

Όσο το σώμα σας συνηθίζει έναν τρόπο γυμναστικής, τόσο λιγότερες θερμίδες καίτε. Το σώμα προσαρμόζεται. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να κάνετε μερικές αλλαγές στο πρόγραμμά σας κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες. Δοκιμάστε, λοιπόν, κάτι που δεν έχετε ξανακάνει και που θα θέσει ξανά στο σώμα σας νέες προκλήσεις.

Πηγή:iatronet.gr


Μην μένεις στον κλασσικό τρόπο αερόβιας άσκησης ,δοκίμασε εναλλακτικούς τρόπους που θα κάνουν την προπόνηση σου πιο ευχάριστη.Στο γυμναστήριο μας Kinesis -Gym μπορείς να συμμετέχεις σε πολλά ομαδικά προγράμματα που εντάσσουν την αερόβια άσκηση και έχουν ως στόχο την καύση λίπους .Επίσης όλο το έμπειρο προσωπικό είναι στην διάθεση σου για να σου υποδείξει  το κατάλληλο πρόγραμμα για αερόβια προπόνηση .

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About