m

Kinesis Gym

Η στάση των γονέων στον αθλητισμό, εξαρτάται από τον τρόπο που οι ίδιοι τον αντιμετωπίζουν και τις προσδοκίες που έχουν σχετικά με την εξέλιξη του παιδιού – αθλητή.

Στην ηλικία των 4 έως 10 τα παιδιά βρίσκονται στη φάση της εξειδικευμένης κίνησης και συνήθως είναι σε θέση να εκφράσουν επιθυμίες σχετικά με τη συμμετοχή τους σε κάποιο άθλημα.

Η επιλογή αυτή θα γίνει σύμφωνα με διάφορους παράγοντες κάποιοι από τους οποίους μπορεί να είναι η συμμετοχή του κολλητού φίλου στο συγκεκριμένο άθλημα, η προβολή του αθλήματος μετά από κάποια επιτυχία, η ύπαρξη κάποιου συλλόγου ή αθλητικού κέντρου κάπου κοντά στο σπίτι καθώς, επίσης, και η αρέσκεια και η συμμετοχή των γονιών στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σπορ.

 Παρακάτω κάνουμε μία μικρή ανάλυση για κάθε τμήμα πολεμικής τέχνης. 


Το παιδικό τμήμα Karate είναι μία πολεμική τέχνη πλήρους επαφής – knockdown. Αναπτύχθηκε αρχικά από τον Masutatsu Oyama. Το Kyokushin είναι ίσως η πιο σκληρή μορφή καράτε. Το αγωνιστικό κομμάτι της τέχνης είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο. Η εκπαίδευση στο Kyokushin δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωματική ανάπτυξη αλλά και στην πνευματική. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο πλήθος τεχνικών χτυπημάτων τόσο με το χέρι όσο και το πόδι. Η εκπαίδευση βασίζεται κυρίως σε:

  • Kihon: βασικές τεχνικές
  • Kata: φόρμες
  • Kumite: sparring

Το παιδικό τμήμα Kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την ταϋλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ’ την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

Το αγωνιστικό Kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό Kickboxing, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους. Το kick boxing γυμνάζει ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες, βελτιώνει τη ισορροπία και την ευλυγισία μας, τα αντανακλαστικά μας, τη νευρομυϊκή συναρμογή και το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.


Το παιδικό τμήμα Brazilian Jiu Jitsu έχει βασικό χαρακτηριστικό τις επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, οι τεχνικές ρίψεων σε αυτό έχουν μειωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον αρχίζει όταν και οι δύο αθλητές βρεθούν στο έδαφος, καθώς εκεί η ποικιλία των τεχνικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δει κανείς στο Τζούντο –το πιο προφανές παράδειγμα είναι οι τεχνικές κλειδωμάτων και εξαρθρώσεων στα πόδια. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για μια πάλη (η οποία ενίοτε γίνεται και χωρίς τζουντόγκι, στους αγώνες «no-gi»), πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και το παιχνίδι της ανατροπής του αντιπάλου με διάφορους τρόπους.


Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019–2020″

Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις δράσης <<Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής>>ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019–2020. έχουν ξεκινήσει!!!

Μπορείτε να απευθυνθείτε και να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από τη γραμματεία του γυμναστηρίου Kinesis-Gym (25η Μαρτίου 24) .

Ωστόσο όλες οι αιτήσεις και η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθούν στην δομή μας 21η Ιουνίου 20, η οποία στο εξής θα λειτουργεί από τις 09:00π.μ έως και τις 22:00μ.μ. για τη δική σας εξυπηρέτηση! 
?ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή για το σχολικό έτος 2019-20
για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών μέσω ΕΣΠΑ και της Δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” με δύο δομές ΚΔΑΠ και ένα γυμναστήριο αγκαλιάζουμε όλη την οικογένεια…
?ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή με ετήσια συνδρομή για τους γονείς στο Kinesis-Gym 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About