m

Kinesis Gym

Λόγω ελλιπής ενημέρωσης στην χώρα μας για τα οφέλη των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα στα παιδιά μικρής ηλικίας, πολλοί γονείς τις θεωρούν βάρβαρα σπορ και φοβούνται μήπως το παιδί τους αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά. Αντιθέτως, οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν καμία σχέση με επιθετική συμπεριφορά, δεν προάγουν την βία, δεν ξεσηκώνουν τα παιδιά να εκδηλώνουν αλαζονική συμπεριφορά λόγω της δύναμης που ενδεχομένως έχουν και τέλος δεν υποβοηθούν τις κακές συναναστροφές.

practical-training-gives-deeper-understanding-martial-arts-for-self-defense

Τελευταίες μελέτες στον χώρο του Fitness και ειδικότερα στον χώρο των πολεμικών τεχνών έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα αδιαμφισβήτητα οφέλη ενός παιδιού που ξεκινά να μάθει σοβαρά και υπεύθυνα μια πολεμική τέχνη είναι η σωματική και πνευματική υγεία. Μέσα από την σωστή στάση, τις τεχνικές και την αναπνοή το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα. Σε πάρα πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες παιδιά διδάσκονται πολεμικές τέχνες για να ασκηθούν αφενός σωστά και αφετέρου να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και πειθαρχία.

Συμπερασματικά, για ένα μικρό παιδί είναι η σωτήρια λύση αυτοάμυνας χωρίς να προάγεται η επιθετικότητα. Όλα τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει νωρίς στην ζωή τους να ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα, στην πορεία διακρίνονται για τον ειρηνικό τρόπο ζωή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά μέσα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν εκτονώνονται και αποβάλλουν ενέργεια ενώ συγχρόνως με την άσκηση του πνεύματος μαθαίνουν πως θα αποφύγουν μια επικείμενη σύγκρουση.

karate-classes

Ένας ακόμη προβληματισμός που κυριαρχεί είναι αυτός για έναν σοβαρό τραυματισμό του παιδιού. Λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν ότι υπάρχει προστατευτικός εξοπλισμός που καλύπτει όλα τα ευπαθή σημεία του σώματος, κάνει την πιθανότητα κάποιου τραυματισμού να φαντάζει μηδενική. Επομένως, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μικρότερος απ’ ότι σε άλλα αθλήματα, π.χ. ποδόσφαιρο, γιατί τα παιδιά εκπαιδεύονται ακριβώς πάνω σε αυτό, δηλαδή πως μέσα από τις σωστές κινήσεις να αποφεύγουν τις επιθέσεις. Οι αμυντικές τεχνικές έχουν ως βάση την γνώση και όχι την δύναμη.
Επιπλέον, όλες οι πολεμικές τέχνες είναι πολύ ωφέλιμες για το σώμα. Προσφέρουν υψηλή αντοχή, ταχύτητα, ισορροπία, καρδιαγγειακή ικανότητα και ευελιξία.
Κλείνοντας, θα πρέπει δυστυχώς να καταλάβουμε ότι οι σημερινές εποχές μας επιβάλλουν να γνωρίζουμε αυτοάμυνα.

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]
Γνωρίζοντας επομένως τα οφέλη που προσκομίζει ένα παιδί από την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες, οι γονείς οφείλουν να ενημερωθούν σωστά και να ψάξουν για μια σχολή που πραγματικά προσεγγίζει τις βασικές αρχές των πολεμικών τεχνών, τις οποίες και υπεύθυνα θα τους μεταδώσει.
Στο γυμναστήριο Kinesis-Gym ειδικευμένοι εκπαιδευτές – προπονητές είναι αυτοί που θα αναλάβουν να γυμνάσουν και να εκπαιδεύσουν τους μικρούς μας φίλους και να τους μάθουν το «Ευ αγωνίζεσθε»!

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]
Υπεύθυνος προγραμμάτων πολεμικών τεχνών
Αντώνης Γιαννακίδης

Εκπαιδευτής Kyokushin Karate 2 dan ,Expert instructor και απόφοιτος της σχολής προπονητών της ISDO (International Self Defense Organization),βασικός εκπαιδευτής της σχολής προπονητών ISDO και WPKA στην Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας ,εκπαιδευτής Kick Boxing και απόφοιτος της σχολής προπονητών της Titans Kick Boxing Muay Thai Academy,ιδρυτής και εκπαιδευτής της Bodyguard Academy , προπονητής της εθνικής ομάδας της Hellenic Kyokushin Karate Union.
Πρωταθλητής Ελλάδος στο Kyokushin Karate 2002,πολλες συμμέτοχες σε πανελληνιά και διασυλλογικά πρωταθλήματα στο καράτε και στο Kick Boxing, συμμέτοχη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Karate στο Zagreb Κροατία, χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WPKA (World Pan- amateur Kick Boxing Association).

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About