m

Kinesis Gym

 

Τo EMS Training είναι το πλέον καινοτόμο Training στην εξέλιξη της Υγείας και Ευεξίας και αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο για όλο το σώμα και για κάθε ηλικία.

Εάν όμως δεν χρησιμοποιείται σωστά τότε ενδέχεται να υπάρχουν θέματα τόσο στην υγεία όσο και στην ασφάλεια των πελατών – μελών.

Επειδή έχουμε εντοπίσει λανθασμένες χρήσεις του EMS Training στην αγορά και αποφασίσαμε να καταγράψουμε 7 μύθους που κυκλοφορούν και δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόζονται για την ασφάλεια και υγεία των πελατών που θέλουν και επιθυμούν να προπονηθούν με τη μέθοδο του EMS Training.

Μπορώ να προπονούμαι με το EMS Training, όσες φορές την εβδομάδα θέλω. [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς ασφάλειας που εγκρίθηκαν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις 19 Οκτωβρίου 2018  o χρήστης θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 4 ημέρες από την επόμενη συνεδρία του. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό οι πρώτες 10 προπονήσεις να έχουν συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο σώμα να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο ερέθισμα. Επομένως, η προπόνηση είναι μια φορά την εβδομάδα και είναι επαρκής για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει κάποιος με το EMS training. Μετά τις δέκα προπονήσεις μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των προπονήσεων διατηρώντας όμως το διάστημα των τεσσάρων ημερών μεταξύ των προπονήσεων. Στα TechnoFit EMS Studios ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς και γι αυτό δεν προσφέρουμε δεύτερη προπόνηση πριν τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών.

Μια συνεδρία EMS training έχει διάρκεια περισσότερο από 20 λεπτά. [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Μια συνεδρία EMS Training διαρκεί 20 λεπτά. Αρχικά, 20 λεπτά την εβδομάδα αντιστοιχούν σε 3 έως 5 ώρες στο γυμναστήριο. Σε μια EMS προπόνηση γυμνάζονται 650 μυϊκές ομάδες και γίνονται 85 μυϊκές συσπάσεις το δευτερόλεπτο. Επιπλέον, ενεργοποιούνται και οι εν τω βάθει μύες, εκείνοι δηλαδή που είναι δύσκολο να γυμναστούν μέσω της κλασικής γυμναστικής.  Στη συμβατική γυμναστική κατά τη διάρκεια της σύσπασης κινητοποιούνται  60% – 65% των μυϊκών ινών ενός μυ, ενώ σε προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση έχει βρεθεί κινητοποίηση σχεδόν του συνόλου των μυϊκών ινών με το ποσοστό να φτάνει το 95%-98%. Έτσι, 20 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά έτσι ώστε να προπονηθεί κάποιος σε μεγάλες αντιστάσεις και με υψηλό επίπεδο δύναμης σε όλο το σώμα, χωρίς την ύπαρξη πραγματικού βάρους που θα επιβάρυνε το σώμα και θα οδηγούσε μακροχρόνια σε μυοσκελετικές κακώσεις.

Κατά τη διάρκεια του EMS training δεν είναι απαραίτητη η χρήση γνήσιου εξοπλισμού. [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Για την ασφάλεια και υγεία των μελών, ο εξοπλισμός  είναι απαραίτητο να είναι γνήσιος. Όλος ο τεχνικός εξοπλισμός πρέπει να είναι επίσημος και εγκεκριμένος από τον κατασκευαστή. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου τα ρούχα προπόνησης πρέπει να έχουν αντιβακτηριδιακή σύνθεση ή να πλένονται στους 90° C. Τα ηλεκτρόδια γιλέκου και εξοπλισμού πρέπει να έχουν αντιβακτηριδιακή σύνθεση ή μετά από κάθε συνεδρία να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται. Τα EMS studios που χρησιμοποιούν γνήσιο εξοπλισμό έχουν αναρτημένο στο χώρο τους πιστοποιητικό γνησιότητας εξοπλισμού αφού το έχουν προμηθευτεί από τον επίσημο αντιπρόσωπο. Σε όλα τα Technofit EMS studios θα βρείτε αναρτημένα όλα τα πιστοποιητικά γνησιότητας του εξοπλισμού μας.

Κατά τη διάρκεια του EMS training μπορούν να προπονηθούν από 1 μέχρι 4 άτομα ταυτόχρονα (ανά προπονητή). [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Βάση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας το EMS Training ΔΕΝ αποτελεί ομαδική προπόνηση. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας εξειδικευμένος γυμναστής ανά 2 άτομα. Στα TechnoFit EMS studios για να διασφαλίσουμε μια σωστή και ασφαλή προπόνηση, επιτρέπουμε να εκγυμνάζονται ταυτόχρονα μέχρι και 2 άτομα.

Για να μπορεί κάποιος να είναι προπονητής του EMS training χρειάζεται μόνο ένα πιστοποιητικό προπονητή. [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Το EMS Training θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους προπόνησης, φτάνει ο προπονητής να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Όπως για παράδειγμα δεν θα εμπιστευόσασταν την ασφάλεια και την υγεία σας ένα ανειδίκευτο  γιατρό, για την εκπαίδευση των παιδιών σας σε ένα ανειδίκευτο δάσκαλο και για σοβαρά νομικά θέματα, ένα ερασιτέχνη δικηγόρο, έτσι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε το EMS training σας σε ένα ανειδίκευτο άνθρωπο. Ο εκπαιδευτής σας θα πρέπει να κατέχει τις βασικές γνώσεις προπόνησης fitness βασισμένες στα ποιοτικά πρότυπα DQR2 από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό και γνώσεις της EMS προπόνησης από πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης. Ο trainer θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος ότι γνωρίζει τις βασικές αρχές του EMS training, το ιστορικό υγείας, τις ενδείξεις και αντενδείξεις και τη σωστή χρήση του εξοπλισμού. Όπως σε κάθε τι καινούργιο που αγοράζουμε υπάρχει ο επίσημος αντιπρόσωπος ο οποίος είναι γνώστης της χρήσης του αντικειμένου, έτσι ισχύει και στην περίπτωση της συσκευής του EMS Training – Miha Bodytec, και ειδικά όταν πρόκειται για μηχάνημα το οποίο αποτελεί ιατρική συσκευή.  Η ομάδα των TechnoFit EMS Studios αποτελείται από πτυχιούχους επιστήμης φυσικής αγωγής & αθλητισμού οι οποίοι είναι Certified EMS Trainers από το Glucker College Γερμανίας ή Miha Bodytec basic training.

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη νομοθεσία που να διέπει το EMS Training. [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Από τον Φεβρουάριο του 2019 βρίσκεται σε ισχύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το EMS Training, κανονισμός DIN Standard 33961-5, η οποία περιλαμβάνει κανονισμούς για τον εξοπλισμό του studio, τη χρήση των μονάδων EMS καθώς επίσης και προϋποθέσεις για την εκπαίδευση του προσωπικού. H Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Μiha Bodytec είναι η μόνη από όλες τις εταιρείες συσκευών ηλεκτρομυοδιέγερσης που τηρεί 100% τους κανόνες ασφαλείας. Όλοι οι φορείς, studio, και χώροι υγείας που ασχολούνται με το EMS Training είναι υποχρεωμένοι να εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα TechnoFit EMS Studios υιοθετούν και συμμορφώνονται πλήρως με το πρωτόκολλο ασφάλειας safety-first και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το EMS Training

Ένα EMS Studio δεν διαφέρει από ένα Personal Training studio. [Μύθος]

[Πραγματικότητα] Σε ένα Personal Training studio υπάρχουν βάρη, ιμάντες αιώρησης, διάδρομοι, ποδήλατα και άλλα βοηθήματα γυμναστικής. Σε ένα αυθεντικό EMS Studio δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από το μηχάνημα Miha Bodytec, ώστε να MHN υπάρχουν τραυματισμοί και επιβαρύνσεις στο σώμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η τεχνογνωσία όπως την προσφέρει και την προτείνει η ίδια κατασκευάστρια εταιρεία Miha Bodytec. Στα Technofit EMS Studios δεν θα βρείτε ποτέ βάρη, ιμάντες αιώρησης, διαδρόμους, ποδήλατα ή άλλα βοηθήματα γυμναστικής, παρά μόνο το αυθεντικό μηχάνημα της Miha Bodytec και την τεχνογνωσία ενός certified EMS trainer. Στο κάτω κάτω εάν προτιμούσες συμβατό personal training θα μπορούσες να εμπιστευτείς ένα αδειούχο personal training studio!

 

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About