m

Kinesis Gym

Όλο και πιο δημοφιλής  γίνεται το ομαδικό πρόγραμμα yoga & pilates αφού τα οφέλη είναι πολλά . Αρχικά βοηθά στην απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος για να εξασφαλίσετε ένα στητό και χωρίς πόνους σώμα . Παράλληλα μαθαίνετε να ρυθμίζετε την αναπνοή σας ώστε να γίνεται αξιοποίηση του οξυγόνου καθώς είναι το κλειδί για περισσότερη αντοχή .Το σώμα μας εξαρτάται από το οξυγόνο προκειμένου να παράγει ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης και έτσι ένα άτομο με μεγάλη αντοχή έχει την ικανότητα να παράσχει οξυγόνο στους μύες που εργάζονται κατά τη διάρκεια της άσκησης.


IMG_8662Η γιόγκα – και μέσω των αναπνευστικών ασκήσεων – πετυχαίνει να αξιοποιήσουμε την πρόσληψη οξυγόνου, μεταφέροντάς το στα κύτταρα που το έχουν ανάγκη. Πως το καταφέρνει αυτό; Μέσω της εξάσκησης του αναπνευστικού, αλλά και της δημιουργίας περισσότερου χώρου για τη λειτουργία του – η γιογκική αναπνοή διευρύνει τα σώματά μας από μέσα προς τα έξω δημιουργώντας έτσι περισσότερο χώρο για τα εσωτερικά όργανα και για καλύτερη αναπνοή.
Εξίσου σημαντικός παράγοντας για την αύξηση της αντοχής  είναι και η ανάπτυξη των μυών προκειμένου να είναι δυνατότεροι και ανθεκτικότεροι. Για την επίτευξη αυτού του στόχου υπάρχει η μέθοδος asana yoga . Περιλαμβάνει μια σειρά από δυναμικές και στατικές στάσεις ,προσφέροντας τεράστια οφέλη όχι μόνο στην ενίσχυση του μυϊκού συστήματος αλλά στην προστασία από τραυματισμούς και στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού και του μεταβολισμού.
H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών , στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς. Κάτι που καθιστά την μέθοδο και σαν άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

 

IMG_8571Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε περισσότερες θερμίδες είναι να δημιουργήσετε μυϊκή μάζα. Στο Pilates κάποιες  ασκήσεις γίνονται με αντίσταση προκειμένου να αυξηθεί η ένταση της άσκησης και η μυϊκή μάζα.Μέσα από τη χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού στο Pilates Mat (όπως τα λάστιχα, τα δαχτυλίδια και τα βαράκια) και τη χρήση ελατηρίων στα μηχανήματα Pilates αυξάνεται η αντίσταση, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και δημιουργείται καθαρή μυϊκή μάζα. Τα λάστιχα και τα βαράκια δημιουργούν σημαντική αντίσταση και βοηθούν στη σύσφιξη και την τόνωση των μυών, ενώ τα δαχτυλίδια επικεντρώνονται στο κάτω μέρος του σώματος και στον κορμό.
Στόχος είναι ο σχηματισμός ωραίων και λεπτών μυών , με την μέθοδο Pilates θα δείτε γρήγορα και σωστά αποτελέσματα και όχι ογκώδεις μυς.Η δημιουργία μυϊκής μάζας είναι ευεργετική για πολλούς λόγους. Πρώτον, οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες όταν ο οργανισμός ξεκουράζεται καθώς οι μυς χρειάζονται περισσότερη ενέργεια από λίπος. Δεύτερον, εάν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, μόλις φύγει το λίπος, πρέπει να μείνει η μυϊκή μάζα προκειμένου να είναι καλαίσθητο και αρμονικό το αποτέλεσμα. Τέλος, η δημιουργία μυϊκής μάζας από μόνη της καίει θερμίδες.

 


Ποια η διαφορά μεταξύ Pilates και Yoga;

Όπως βλέπετε και πιο πάνω και οι δύο τεχνικές βοηθούν να αποκτήσουμε δυνατότερο, σφιχτότερο, ελαστικότερο και πιο υγιές σώμα. Το τι θα ακολουθήσει ο καθένας βασίζεται στο τι του ταιριάζει.

Η Γιόγκα έχει εστιάζει περισσότερο σε αναπνευστικές ασκήσεις ώστε να διευρύνει το σώμα μέσα και έξω. Αποκτάς συντομότερα καλύτερη φυσική κατάσταση διότι έχει πιο δυναμικό πρόγραμμα.

Η μέθοδος Πιλάτες είναι ένα πρόγραμμα πιο στατικό το οποίο γυμνάζει εξίσου όλο το σώμα αλλά απαιτείται λιγότερη προσπάθεια.

Σίγουρα και οι δύο μέθοδοι εκγύμνασης έχουν κάτι πολύ κοινό, το δεσμό νου, σώματος και αναπνοής αυτό το τρίπτυχο μας φέρνει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.

Μην ξεχάσεις στο  Kinesis -Gym κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21:15 – 22:15  Yoga & Pilates στην αίθουσα ‘Fitness training hall’ με τον Αντώνη Γιαννακίδη.

IMG_8644

[button href=”http://www.kinesis-gym.gr/events/general-information/” style=”flat” size=”large” color=”#4ecdc4″ hovercolor=”#4ecdc4″ textcolor=”#f9f9f9″ texthovercolor=”#f9f9f9″ icon=”arrow-right” iconcolor=”#f9f9f9″]YOGA & PILATES[/button]

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About