m

Kinesis Gym

Ο άνθρωπος από την φύση του χρειάζεται την κίνηση και την φυσική άσκηση  για να ζήσει και να διατηρηθεί υγιείς.  Στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε έχουμε αποκοπεί από τη φύση μας, οι περισσότεροι από μας ακολουθούμε έναν τρόπο ζωής που δεν ευνοεί την κίνηση και έχουμε περιορίσει τις  φυσικές δραστηριότητες από την καθημερινότητά μας. Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι η σωματική άσκηση είναι ωφέλιμη , μας προσφέρει  ένα καλλίγραμμο σώμα μας κρατάει σε φόρμα αυξάνοντας τη δύναμη και την αντοχή,  μας γεμίζει ενέργεια και καθυστερεί την διαδικασία της γήρανσης .


 

Γνωρίζατε όμως ότι η γυμναστική έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην εξωτερική μας εμφάνιση πέρα ενός καλλίγραμμου σώματος ; Ας δούμε  παρακάτω μερικούς τρόπους με τους οποίους η γυμναστική φροντίζει το δέρμα μας και μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφοι από ποτέ.

Με την αερόβια άσκηση οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν και προσφέρουμε στο δέρμα μας μια τόνωση μέσω του οξυγονωμένου αίματος ,προσδίδοντας άμεση λάμψη και ανανέωση  στο πρόσωπο μας μετά την γυμναστική .Κάθε γυναίκα επιθυμεί μια νεανική όψη στην επιδερμίδα της χωρίς ρυτίδες , γι αυτό καταφεύγει σε πολλά σκευάσματα φυτικά και χημικά  που υπόσχονται ‘θαύματα ‘ όμως πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε ότι ένα από τα οφέλη της γυμναστικής είναι πως μας βοηθά να διατηρήσουμε τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, (της κορτιζόλης, ) σε φυσιολογικά επίπεδα. Η αυξημένη κορτιζόλη οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος, άρα και περισσότερα ξεσπάσματα ακμής. Επιπλέον, η πολλή κορτιζόλη “σπάει” το κολλαγόνο της επιδερμίδας και προκαλεί ρυτίδες. Η άσκηση βοηθά στην παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, για να έχουμε λείο και ελαστικό δέρμα.


 

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι με την άσκηση μπορούμε να νιώσουμε ανακούφιση από την ακμή , κάτι που απασχολεί τους νέους που βρίσκονται στην εφηβεία .  Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η έντονη, συστηματική σωματική άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματός μας, καθώς και του σώματός μας. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς, έχουν λιγότερα δερματικά προβλήματα από εκείνους που κάνουν μια πιο καθιστική ζωή.

Όταν η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, περισσότερο οξυγόνο μεταφέρεται στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό επιτρέπει και σε περισσότερες θρεπτικές ουσίες να απορροφηθούν από αυτά.

Παράλληλα, ο ιδρώτας είναι ο τρόπος του σώματός μας να δροσιστεί αλλά και να αποβάλλει τοξίνες και να καθαρίσει τους πόρους στην επιδερμίδα. Ως εκ τούτου, υπάρχει λιγότερη απόφραξη των πόρων και η ανάπτυξη των κυττάρων είναι βελτιωμένη. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή, σκουπίστε τον ιδρώτα σας με μη αρωματικά μαντιλάκια. Και, φυσικά, ποτέ μην κάνετε γυμναστική φορώντας μακιγιάζ.

Τέλος μπορεί σε πολλούς να φανεί αστείο αλλά είναι γεγονός ότι η συστηματική και σωστή άσκηση κάνει τα μαλλιά μας να είναι δυνατά και υγιή εξαιτίας της καλύτερη κυκλοφορίας του αίματος που επιτυγχάνεται με την γυμναστική .Το αίμα, καθώς είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, δραστηριοποιεί τους θύλακες της τρίχας και βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν. Επιπλέον, με τα μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης (συνεπώς και στρες) τα μαλλιά μας θα είναι λιγότερο λεπτά και αδύναμα. Οι ειδικοί προτείνουν πως η καλύτερη γυμναστική είναι αυτή που συνδυάζει ασκήσεις .


 

 

Είναι γεγονός λοιπόν  πως η ομορφιά και η νεανική όψη της επιδερμίδας συνδέονται άμεσα με την άσκηση , με αυτή οι μύες γίνονται ευδιάκριτοι και το σώμα δείχνει νεανικό .Εμείς στο γυμναστήριο μας Kinesis –Gym έχοντας πάντα ως γνώμονα την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής υγείας είμαστε εδώ για να σε κατευθύνουμε ώστε να αποκομίσεις όλα τα οφέλη από την γυμναστική .Μην ξεχνάς πως μόνο με την σωστή άσκηση τα αποτελέσματα θα γίνουν εμφανή , το έμπειρο προσωπικό μας σε περιμένει !!

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About