m

Kinesis Gym

Ο δεσμός ανάμεσα στη διατροφή και την άσκηση είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία και την καλή κατάσταση του σώματος. Οι ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συνήθειες και τις δραστηριότητες του ατόμου. Το πότε και το τι τρώει κάποιος μπορεί είναι πολύ σημαντικό στο πως αισθάνεται κατά την διάρκεια του προγράμματος, είτε μιλάμε για μια τυπική προπόνηση ενός μέσου ασκούμενου είτε για έμπειρους αθλητές.


Η γυμναστική δεν είναι περίπατος  απαιτεί αυξημένη ενέργεια, γι’ αυτό και την περίοδο που γυμναζόμαστε χρειάζεται να τρεφόμαστε σωστά. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς πρέπει να  είναι η διατροφή όσων γυμνάζονται  για να έρθουν τα αποτελέσματα ακόμη πιο γρήγορα .

Τις πρωινές ώρες λειτουργείτε καλύτερα, γι’ αυτό και προτιμάτε να γυμνάζεστε πριν πάτε στη δουλειά. Αν δεν φάει κάποιος πρωινό θα νιώθει ατονία και ζαλάδα όταν γυμνάζετε , βασικός στόχος του γεύματος πριν από το γυμναστήριο, είναι να εφοδιάσει το σώμα με την απαραίτητη ενέργεια για την εκτέλεση του προπονητικού προγράμματος. Το γεύμα πριν από την άσκηση πρέπει να μειώνει το αίσθημα την πείνας, αλλά και να αποτρέπει το ενδεχόμενο δυσφορίας που μπορεί να επηρεάσει την εκτέλεση της άσκησης. Προσοχή όμως μην πέσετε στην παγίδα να μην φάτε τίποτα απολύτως πριν από την άσκηση , η εξάντληση της μέρας σε συνδυασμό με το άδειο στομάχι δεν θα σας αφήσουν να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις που επιβάλλει το πρόγραμμά σας.


Καλές επιλογές πρωινού πριν την γυμναστική περιλαμβάνουν:

 • Δημητριακά ολικής άλεσης ή ψωμί
 • Γάλα χαμηλών λιπαρών
 • Χυμός
 • Μπανάνα
 • smoothie φρούτων
 • τοστ

Κατά την διάρκεια της άσκησης όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναπλήρωση των υγρών που χάνονται  μέσω της εφίδρωσης και η αναπλήρωση των υδατανθράκων για τη διατήρηση της ενέργειας. Επιλέξτε νερό και όχι κάποιο κρύο ρόφημα που να περιέχει ζάχαρη ή καφεϊνη .

Αφού χαλαρώσουμε επιστρέφοντας σπίτι πρέπει να δούμε πως θα είναι το γεύμα μετά το γυμναστήριο .Αρχικά όπως αναφέραμε και παραπάνω πρέπει να γίνει η σωστή αναπλήρωση των υγρών που χάθηκαν ιδρώνοντας στο γυμναστήριο . Για να βοηθήσετε τους μύες σας να ξεκουραστούν και να αναπληρώσουν τις αποθήκες γλυκογόνου, καταναλώστε γεύματα που περιλαμβάνουν πρωτεϊνες μέσα σε 2 ώρες απο το πέρας της άσκησης, εάν αυτό είναι δυνατόν.


Μερικές σωστές διατροφικές επιλογές μετά την άσκηση αποτελούν το :

 • Γιαούρτι με φρούτα
 • τυρί με κρακεράκια
 • ξηροί καρποί με αποξηραμένα φρούτα
 • γεύμα με κρέας, σαλάτα

 

Γενικότερα   μετά την προπόνηση(υπογλυκαιμία)αποφεύγουμε την πρόσληψη υδατανθράκων για μια ώρα διότι αναστέλλεται η έκκριση αυξητικής ορμόνης .Ο οργανισμός για τουλάχιστον μια ώρα μετά συνεχίζει να καίει θερμίδες .

*Βασικοί κανόνες που πρέπει να διέπουν την διατροφή μας :

 1. Πίνουμε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό
 2. Αποφεύγουμε την κατάχρηση αλκοόλ διότι καταστρέφουν το επίχρισμα που δημιουργεί ο οργανισμός για να προστατευθεί από τα πανίσχυρα πεπτικά υγρά .
 3. Αφαιρούμε τελείως από την διατροφή μας  τα  τηγανητά  αφού καταστρέφουν την βιταμίνη Ε που συμβάλει στην αντοχή μας .
 4. Καταναλώνουμε φρούτα ανα πάσα στιγμή με άδειο στομάχι εώς και 30 λεπτά πριν το φαγητό ή 2 ώρες μετά .
 5. Δεν συνδυάζουμε κρέας ,ψάρι  και πουλερικά με αμυλούχες τροφές .

Τέλος το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής όταν συνδυάζεται σωστά με κάποιο πρόγραμμα άσκησης , μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της προπόνησης και άρα τα οφέλη της άσκησης για την υγεία .

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About