m

Kinesis Gym

sauna_benefits

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι αυξημένες υποχρεώσεις σε καταβάλουν με στρες και σε κάνουν να παραμελείς τον εαυτό σου, την καλή φυσική σου κατάσταση και την προσωπική σου ευεξία.

Αν αναζητάς τρόπους για να ανανεωθείς, να χαλαρώσεις και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση, τότε αφιέρωσε λίγα λεπτά από τον χρόνο σου στην Sauna!

Η Sauna είναι ένα μικρό δωμάτιο που μπορεί να θερμαίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και να έχει υγρασία σε επίπεδα που ρυθμίζονται. Εντάσσοντάς την στο πρόγραμμά σου θα ανακτήσεις τις δυνάμεις και την ενεργητικότητά σου και θα βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση.

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα οφέλη αυτής της διαδικασίας για την σωματική και ψυχική σου ευεξία:

Δυναμώνει τον καρδιακό μυ: Κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη σάουνα, το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, ελευθερώνει το διοξείδιο του άνθρακα και τα αιμοσφαίρια εμπλουτίζονται με καινούργιο οξυγόνο, έχοντας ως αποτέλεσμα να διεγείρουν την δραστηριότητα του καρδιακού μυ.

Απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σου: Καθώς η θερμοκρασία του σώματός σου αυξάνεται, το ίδιο κάνει και η ικανότητά του να σκοτώνει διάφορα βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και ιούς. Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθά στην αφαίρεση των τοξινών από το σώμα και ιδιαίτερα από τα δύσκολα σημεία του όπως δόντια, οστά, ρινική κοιλότητα, κλπ.

Βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών: Καθώς ιδρώνεις στη σάουνα χάνεις νερό από το σώμα σου και επομένως και βάρος. Απλά, πρέπει να συμπληρώνεις κάποιο νερό στο σώμα σου πριν και μετά την χρήση της.

sauna_3

Καθαρίζει την επιδερμίδα: Με τον ιδρώτα που προκαλεί η θερμότητα ξεφράζουν οι πόροι του δέρματός σου που έχουν φράξει λόγω της ακμής και του σμήγματος και με αυτόν τον τρόπο φεύγουν οι τοξίνες. Επίσης, η θερμότητα βοηθά στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην εμφάνιση νέων στρωμάτων στην επιδερμίδα σου.

Χαλαρώνει τους μυς και καταπραΰνει τους πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις: Με την έντονη εφίδρωση που προκαλεί η sauna, το σώμα σου αποβάλει τυχόν τοξίνες από τα όργανα του σώματος και τους μυς και έτσι συμβάλει στην τόνωσή τους. Οι μυς αρχίζουν να χαλαρώνουν, και ειδικότερα εκείνοι που γυμνάστηκαν κατά την διάρκεια της προπόνησης, αφού αυξάνεται η ροή του αίματος και οξυγόνου σε αυτές τις περιοχές. Έτσι, η σάουνα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες του να πάθεις κράμπες.

Καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος: Ένα από τα σημαντικά οφέλη της σάουνας, είναι ότι βοηθάει και βελτιώνει την θερμοαμυντική ικανότητα του οργανισμού κι έτσι επιταχύνεται ευκολότερη ανάρρωση από το κρυολόγημα και την γρίπη.

Βοηθάει στη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: Ο οργανισμός σου, προκειμένου να ανταπεξέλθει της ζέστης, καταναλώνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ενέργειας, καίει θερμίδες και συνεπώς μειώνει το συσσωρευμένο λίπος, δηλαδή την κυτταρίτιδα.
Ανακουφίζει από το άγχος: Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι το άγχος επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας και αποτελεί την κύρια αιτία αρκετών ασθενειών. Η χρήση της σάουνας, είναι πολύ ωφέλιμη για την καταπολέμηση του στρες, γιατί η θερμότητα χαλαρώνει το σώμα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνει και διεγείρει τις ενδορφίνες.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου: Κατόπιν ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει αποδειχθεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος που προκαλείται από την χρήση της σάουνας, διευκολύνει στην συνέχεια την χαλάρωση του σώματος και τον ύπνο!

Σε βοηθάει να κοινωνικοποιηθείς: Η σάουνα σε χαλαρώνει και σε βοηθά να εξωτερικεύσεις πιο εύκολα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι με την ευεξία που θα αισθάνεσαι μετά την χρήση της σάουνας, θα μπορείς πιο άνετα να εκφράζεσαι και να έρχεσαι πιο κοντά στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About