m

Kinesis Gym

Παρόλο που τα παιδιά αποτελούν την πιο δραστήρια ηλικιακή ομάδα, η καθημερινή φυσική τους δραστηριότητα παρουσιάζει σημαντική μείωση σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων δεκαετιών. Η διαφοροποίηση του τρόπου ζωής των ενηλίκων καθώς επίσης και ο αυξημένος χρόνος που περνούν τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τον υπολογιστή, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την μείωση της φυσικής τους δραστηριότητας.


Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο για: (παιδική) παχυσαρκία, υψηλότερη πίεση του αίματος, υψηλότερα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης και χαμηλότερα επίπεδα ‘καλής’ χοληστερόλης.

Αν και η συγκεκριμένη «ποσότητα» φυσικής δραστηριότητας έχει υπολογιστεί κυρίως με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της σωματικής υγείας των παιδιών, τα οφέλη της άσκησης δεν περιορίζονται στη σωματική ανάπτυξη μόνο, αλλά περιλαμβάνουν ψυχικά και κοινωνικά οφέλη. Τα πολυδιάστατα οφέλη της άσκησης για τα παιδιά μπορεί να συνοψιστούν στα ακόλουθα σημεία:


  • Λόγω της λανθασμένης στάσης του σώματος κατά την καθημερινή ζωή (διάβασμα, ηλ. υπολογιστή), είναι συχνό φαινόμενο οι ώμοι να πέφτουν μπροστά, δημιουργώντας το πρόβλημα της κύφωσης. Με το κατάλληλο ασκησιολόγιο όπου γίνεται ενδυνάμωση του πάνω μέρους πλάτης (ρομβοειδή, υπακάνθιο, ελάσσων στρογγύλο) σε συνδυασμό με τις διατάσεις των θωρακικών μυών, η στάση του σώματος μπορεί να βελτιωθεί.Η άσκηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» σημαντικά τα οστά, οι μυς και οι αρθρώσεις τους.

  • Η άσκηση συμβάλλει σημαντικά και ουσιαστικά στη διατήρηση ενός υγιούς και φυσιολογικού βάρους. Η συγκεκριμένη επίδραση της άσκησης είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς την αλματώδη αύξηση στα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς και το πλήθος των σοβαρών και αρνητικών συνεπειών που η αύξηση αυτή επιφέρει στην υγεία.

  • Με την συμμετοχή του παιδιού στην άσκηση, προοδευτικά βελτιώνονται οι διατροφικές συνήθειες. Σε ηλικία όπου εύκολα παρασύρεται, κάνει φιλίες και συναναστρέφεται με άτομα που δεν καπνίζουν, δεν πίνουν αλκοόλ και γενικά λόγω της άσκησης μένουν μακριά από κακές συνήθειες.

  • Η φυσική δραστηριότητα έχει, επίσης, σχετιστεί με πολλαπλά ψυχολογικά οφέλη για τα παιδιά. Έχει βρεθεί ότι βελτιώνει αισθητά τον έλεγχο του άγχους και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης και εκδήλωσης συμπτωμάτων κατάθλιψης, περιστατικά που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα ιδιαιτέρως κατά την ευαίσθητη φάση της εφηβείας.

  • Σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και ειδικά σε ομαδικά αθλήματα έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους, παρέχοντάς τους ευκαιρίες για αυτοπροβολή, «χτίζοντας» την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας αισθήματα συνεργασίας και ομαδικότητας.

  • Σε επίπεδο πνευματικής λειτουργίας, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά τα οποία ασκούνται εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στα σχολικά μαθήματα.

DSC_0370Το γυμναστήριο μας kinesisGym έχει δημιουργήσει παιδικά τμήματα  που στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσα από ένα ορθά σχεδιασμένο πρόγραμμα γυμναστικής σεβόμενο τις ανάγκες των παιδιών για την ομαλή ανάπτυξη τους .Όπως κάθε χρονιά ετσι και φέτος έχουμε δημιουργήσει πολλά και διαφορετικά τμήματα για τους μικρούς μας φίλους ώστε να επιλέξουν ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιθυμίες τους !!!

Ξεκινάμε δυναμικά την νέα σεζόν με πολλές εκπλήξεις.


*Την αρχή κάνουμε με το παιδικό τμήμα  Καράτε που ξεκινάει την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 17:00 .paidia-athlhmata-karate

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About