m

Kinesis Gym

Στα περισσότερα πλέον γυμναστήρια τις ώρες αιχμής υπάρχει κοσμοσυρροή επικρατώντας έτσι ένας μικρός πανικός, τόσο για τους γυμναστές οι οποίοι δεν προφταίνουν να επιβλέψουν όλο τον κόσμο, όσο και για τους πελάτες οι οποίοι περιμένουν αρκετή ώρα για να χρησιμοποιήσουν τα όργανα. Επίσης η καλή φυσική κατάσταση χρειάζεται αφοσίωση και γνώση των βασικών αρχών της εκγύμνασης ώστε ο χρόνος που αφιερώνουμε στο γυμναστήριο να μην πηγαίνει χαμένος. Εδώ αρχίζει να φαίνεται χρήσιμη η ιδιότητα του Personal trainer (προσωπικός γυμναστής), o οποίος επιβλέπει τον πελάτη, τον παρακινεί, του παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, με αποτέλεσμα ο ασκούμενος να μην βλέπει τον κόπο του να χαραμίζεται και να ευχαριστιέται την προπόνηση του περισσότερο.

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]

Παρότι δεν είναι αναγκαία η επιλογή ενός personal trainer μπορεί να μας βοηθήσει να μπούμε σε πρόγραμμα και να αποκτήσουμε φυσική κατάσταση πιο σύντομα απ’ ότι αν απλώς πηγαίναμε γυμναστήριο. Το Personal training περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη, λάστιχα ή και σκέτο το βάρος του ανθρωπίνου σώματος και μπορεί να γίνει οπουδήποτε με ή και χωρίς εξοπλισμό. Ένας Personal trainer μπορεί να βρει τρόπους να μας κρατάει το ενδιαφέρον, να κάνει τη γυμναστική ευχαρίστηση και να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να δούμε αποτέλεσμα ώστε να μην απογοητευτούμε, μπορεί να διαλέξει το σωστό πρόγραμμα ώστε να χάσουμε λίπος και να δυναμώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και το σημαντικότερο μπορεί να ρυθμίσει τις παραμέτρους της άσκησης ώστε να αποφευχθούν ενοχλήσεις και τραυματισμοί. Επίσης η παρακολούθηση από ένα Personal trainer θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και να μην αποκλίνουμε από το στόχο μας. Τέλος ακόμα ένας λόγος επιλογής Personal training , πολύ σημαντικός κυρίως για αυτούς που βαριούνται εύκολα είναι η πληρωμή. Όταν πληρώνουμε έναν προσωπικό γυμναστή είναι αλλιώς, είναι πάντα εκεί να μας βάζει σε πρόγραμμα ακριβώς όπως τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα!

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]
Βέβαια για να έχει κάποιος όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία-αποτελέσματα που προανέφερα και να μην πέσει σε κάποιον συνάδελφο που απλά έχει ‘’βαπτιστεί’’ Personal trainer (προσωπικός γυμναστής) θα πρέπει να προσέξετε και να κάνετε την σωστή επιλογή. Καταρχήν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτος Πανεπιστημίου (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) και να έχει καταρτιστεί επιπλέον πάνω σε θέματα Personal training με σεμινάρια-συνέδρια, αν η ειδικότητα του δεν σχετίζεται με το fitness. Ξεκινώντας λοιπόν στην πρώτη σας συνάντηση ο Personal trainer θα πρέπει να αφιερώσει σημαντικό χρόνο για να σας γνωρίσει. Θα πρέπει να μάθει για το αν έχετε ξανασχοληθεί με αθλητισμό, τα χόμπι που σας αρέσουν, τι σας ενθουσιάζει και τι όχι κ.τ.λ. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για τον σχεδιασμό του προγράμματος που θα αφορά αποκλειστικά και ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ. Μην πιστέψετε ότι τον πληρώνετε για να σας πιάνει κουβεντούλα. Αντίθετα να φοβάστε και να ψάξετε για άλλον αν σας ξεκινήσει κατευθείαν με το πρόγραμμα. Θα πρέπει να καταγράφει όλες τις μετρήσεις σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και κάθε φόρα να βλέπετε και εσείς την πρόοδό σας. Θα πρέπει να σας δίνει ασκήσεις. Θα πρέπει να σας αναφέρει την χρησιμότητα της κάθε άσκησης και να σας συμβουλεύει για την σωστή εκτέλεσή της. Είναι σημαντικό να σας τονώνει την ψυχολογία κατά την διάρκεια των ασκήσεων και να μην παραμένει απλός παρατηρητής. Εάν συμβεί να έχετε κάποιο μικρό τραυματισμό ενημερώστε τον Personal trainer και αυτός θα πρέπει να προσαρμόσει αναλόγως το πρόγραμμα. Είναι σημαντικό ο γυμναστής να εκτελεί ο ίδιος πρώτα τις ασκήσεις για εσάς. Οι Personal trainers (προσωπικοί γυμναστές) θα πρέπει να είναι καταρτισμένοι πάνω σε θέματα που αφορούν ειδικές περιπτώσεις αθλουμένων.

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]

Ο Personal trainer πρέπει να είναι πολύ καλά διαβασμένος αλλά και διαρκώς ενημερωμένος με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο μέσω ειδικών σεμιναρίων και συνεδρίων, προκειμένου να παρέχει άρτιες υπηρεσίες σε αυτούς που τον εμπιστεύονται και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Από εκεί και πέρα του εξηγούμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, ποιοι είναι στόχοι μας και απλώς εφαρμόζουμε όσα μας υποδεικνύει.
Κάντε την σωστή επιλογή!

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]
Ορμανίδου Ευμορφύλλη

Απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ (Ειδικότητα Χειροσφαίριση), Απόφοιτη Grafts Hellas: Group Fitness Instructor(Professional, Advanced, Elite) & Pilates Instructor, Διεθνώς Αναγνωρισμένη Εκπαιδεύτρια TRX Suspension Training Course(Level 1), Απόφοιτη Cross Training School(Π.Ο.Ε.Π.): Aerial Levitation and combinations, Personal Trainer

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About