m

Kinesis Gym

 

fyllato

Στο Kinesis-Gym την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αυτοάμυνας με εισηγητή τον κ.Δημήτρη Γραμματικόπουλο, βασικό εκπαιδευτή της Bodyguard Academy. Θα γίνει παρουσίαση της μεθόδου “Φυλάττω” η οποία εφαρμόζεται από σώματα ασφαλείας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για μέλη και μη του Kinesis-Gym.

 

 

 


 

Τι είναι η μέθοδος ΦΥΛΑΤΤΩ;

Είναι μία νέα μέθοδος εκπαίδευσης, όπου ο ασκούμενος μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει και να συμπεριφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις δρόμου. Οι τεχνικές προέρχονται από διάφορες τέχνες του κόσμου, προσαρμοσμένες στις σημερινές συνθήκες. Είναι μία μέθοδος εκπαίδευσης με γρήγορα αποτελέσματα.

 

Γιατί να διαλέξω τη μέθοδο ΦΥΛΑΤΤΩ;

Εξασκώντας τη μέθοδο ΦΥΛΑΤΤΩ, ο εκπαιδευόμενος αποκτά γρήγορα και εφαρμόσιμα αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μαθαίνει να υπερασπίζεται τον εαυτό του χωρίς να τον φέρνει σε κίνδυνο. Από το πρώτο κιόλας μάθημα, μαθαίνει τεχνικές οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η μέθοδος ΦΥΛΑΤΤΩ δεν κάνει διακρίσεις. Δεν χρειάζεται να έχουμε συγκεκριμένο σωματότυπο, κιλά ή ηλικία. Βέβαια, μέσα από την εξάσκηση και εφόσον το θέλουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε την φυσική κατάσταση που επιθυμούμε.

Μπορεί να ασχοληθεί μία γυναίκα;

Φυσικά, καθώς οι τεχνικές της μεθόδου ΦΥΛΑΤΤΩ βασίζονται στην ελάχιστη ως και μηδενική χρήση φυσικής δύναμης. Η δύναμη που ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ισοδυναμεί με τη δύναμη που απαιτείται ώστε να σηκώσουμε 6 κιλά.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της μεθόδου ΦΥΛΑΤΤΩ;

Η εκπαίδευση της μεθόδου ΦΥΛΑΤΤΩ είναι τέτοια ώστε να μας βοηθήσει να αφομοιώσουμε πολύ εύκολα τις τεχνικές αυτοάμυνας. Ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά το δικό του στυλ (χαρακτήρα). Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να χρησιμοποιεί όλα τα μέρη του σώματος του. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί τεχνικές ακινητοποίησης, αφοπλισμού, τεχνικές με ειδικά σημεία πιέσεως και τεχνικές πρόληψης. Οι τεχνικές της μεθόδου ΦΥΛΑΤΤΩ είναι απλές, γρήγορες και αποτελεσματικές. Η εκτέλεσή τους πραγματοποιείται σε όρθια θέση, καθώς και στο έδαφος.

Περιλαμβάνει μόνο προπόνηση και πρακτική εξάσκηση;

Πέρα από την προπόνηση και την πρακτική εξάσκηση, η μέθοδος ΦΥΛΑΤΤΩ έχει και θεωρία. Θεωρία συμπεριφοράς, γλώσσας του σώματος, τεχνικών πρόληψης και νομοθεσία.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΦΥΛΑΤΤΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ:

  • Ακαδημίες σωματοφυλάκων και εταιρίες security επιλέγουν την μέθοδο ΦΥΛΑΤΤΩ. Δεν είναι τυχαίο, καθώς τα στελέχη τους εκπαιδεύονται σε μεθόδους που τους βοηθούν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να χρειάζεται να έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο.
  • Sky Air Marshals (Ειδικά Σώματα Ασφαλείας Εντός Αεροπλάνων). Ένας Sky Air Marshal καλείται να δώσει επιχειρησιακή λύση σε 7-9 δευτερόλεπτα. Ο χώρος στον οποίο κινείται είναι περιορισμένος και όλες οι τεχνικές του πρέπει να γίνουν σε ένα μικρό τετραγωνάκι 50 cm2.
  • Ιδιωτικά Επαγγελματικά Κέντρα (ΙΕΚ) επιλέγουν την μέθοδο ΦΥΛΑΤΤΩ για τα τμήματα στελεχών ασφαλείας.

 

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Γενικά:

H αυτοάμυνα είναι ένας τρόπος ζωής και μας προσφέρει τα μέσα για την ασφάλεια και την προστασία μας. Η λέξη αυτοάμυνα αποτελείται από δύο λέξεις (εαυτός + άμυνα) και σημαίνει την προστασία του εαυτού μας, δηλαδή της σωματικής μας ακεραιότητας και της ίδιας μας της ζωής. Εστιάζει στην αυτοπροστασία και αυτοσυντήρηση εν μέσω μιας δυσμενούς κατάστασης. Είναι κάτι περισσότερο από τη γνώση της αντιμετώπισης μιας φυσικής επίθεσης. Είναι ένα σύνολο από λεκτικές δεξιότητες και στρατηγικές για την ασφάλειά μας και φυσικά τεχνικές που επιτρέπουν σε κάποιον να επιτύχει πρόληψη, αντίσταση, διαφυγή και να επιβιώσει από βίαιες επιθέσεις.

Με μία ευρύτερη έννοια, η αυτοάμυνα καλύπτει και τις περιπτώσεις προστασίας των περιουσιακών μας στοιχείων, της ηθικής μας υπόστασης και της αξιοπρέπειάς μας, της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των αγαπημένων μας προσώπων ή και συνανθρώπων μας που χρειάζονται την βοήθειά μας. Όσον αφορά σε επαγγελματίες, η προστασία με τον πλέον αποτελεσματικό αλλά και διακριτικό τρόπο των προσώπων ή των θεσμών ή των εγκαταστάσεων, που τους έχει ανατεθεί να φυλάνε.

 

Νομοθεσία:

Άμυνα (Άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα Αυτοάμυνας):

  • Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.
  • Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην όποια προβαίνει το άτυπο (σωματοφύλακας) για να υπερασπίσει τον εαυτό του η άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.
  • Το αναγκαίο μετρό της άμυνας κινείται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές βλάβες.

Υπέρβαση της άμυνας (Άρθρο 23 του Ποινικού Κώδικα Αυτοάμυνας):

  • Όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας τιμωρείται. Μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση.

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About