m

Kinesis Gym

Το Kyokushin Karate είναι παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη πλήρους επαφής  .Σύμφωνα με την ιστορία δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον ιδρυτή Sosai Masutatsu (Mas) Oyama ,ύστερα από βαθειά μελέτη του ίδιου σε διάφορες πολεμικές τέχνες ,π.χ. Κινεζική & Κορεάτικη Kempo, Shotokan Karate, Judo, Goju Ryu Karate, Δυτική Πυγμαχία κλπ.


 

Το όνομα Kyokushin σημαίνει «απόλυτη αλήθεια» και υιοθετήθηκε επίσημα τον Ιούνιο του 1964 όπου άνοιξε και η διεθνής έδρα στο Τόκιο .Όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με το Καράτε και με άλλες πολεμικές τέχνες θα έχουν ακούσει πως το Kyokushin Karate χαρακτηρίζεται ως το πιο ισχυρό καράτε αλλά και  η πιο ΄΄σκληρή ΄΄ μορφή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες .


 

Φημίζεται για την αυστηρή εκπαίδευση και προετοιμασία ,εκείνο που το κάνει ξεχωριστό είναι η ρεαλιστική επαφή του σώματος σε φιλικό αγώνα ,η χρήση της τεχνικής tameshiwari (δοκιμή θραύσης  ) και σε μεγάλο βαθμό της χρήση της  κυκλικής κίνησης  . Όλα τα παραπάνω το κάνουν μοναδικό και υπερισχύει των υπολοίπων στυλ καράτε τα οποία βασίζονται στην απλή γραμμική κίνηση και στην προπόνηση χωρίς επαφή .


 

Αν και αναφέρεται ως το πιο ισχυρό μπορούμε να πούμε ότι είναι γαλήνιο και κομψό στις κινήσεις του ενώ χαρακτηρίζεται εκλεπτυσμένο και σταθερό ως προς την μορφή του . Εκτός από τα πολλά οφέλη στο σώμα συμβάλει και στην εκπαίδευση ου μυαλού ,του πνεύματος και είναι αποτελεσματικό μέσο αυτοάμυνας.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά μερικά από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το Καράτε :

  • Απαλλαγή από το υπερβολικό στρες και άγχος ,λόγο υψηλών απαιτήσεων που δημιουργούνται καθημερινά ο άνθρωπος έχει ανάγκη να εξαλείψει όλο το άγχος που συσσωρεύεται στην διάρκεια της ημέρας .
  • Βοηθάει στην απώλεια βάρους ,αφού κατά την διάρκεια της προπόνησης χάνεις αρκετές θερμίδες .
  • Βελτίωση καρδιοαναπνευστικού συστήματος ,με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αντοχή .
  • Επιτυγχάνεται σεβασμός στην ιεραρχία.
  • Αποφυγή αρνητικών συνηθειών ,ώθηση στην υγιεινή ζωή σκοπεύοντας πάντοτε την καλύτερη επίδοση στις προπονήσεις και στους αγώνες αργότερα .
  • Εκμάθηση άμυνας σε περίπτωση κινδύνου ,ειδικότερα στα παιδιά και στους εφήβους .
  • Βελτίωση συγκέντρωσης της προσοχής ,πειθαρχεία ,εξάσκηση του θάρρους ,καταπολέμηση της δειλίας και του φόβου.
  • Καλλιεργείται η ευγενή άμιλλα και ο σεβασμός προς τον συναθλητή .

Γίνεται εμφανές ότι  η εκπαίδευση  στο Kyokushin καρατε δίνει έμφαση τόσο στην σωματική ανάπτυξη όσο και στην πνευματική .Εμείς στο γυμναστήριο Kinesis –Gym συμβαδίζοντας πάντα με τις εξελίξεις και κατανοώντας τις ανάγκες των μελών μας για εναλλακτικές μορφές προπόνησης που προάγουν σώμα και πνεύμα έχουμε δημιουργήσει ομαδικά προγράμματα KARATE KYOKUSHIN ,KICK BOXING , MUAY THAI και MMA .Γνωρίζοντας ότι το καράτε συμβάλλει στην ομαλή υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών έχουμε δημιουργήσει και παιδικά τμήματα καράτε .

Μια ματιά στο πλούσιο βιογραφικό του εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών του γυμναστηρίου μας δεν θα σου αφήσει περιθώρια να αμφιβάλλεις για την ποιότητα του μαθήματος .Τσέκαρε το πρόγραμμα και μην διστάζεις να ξεκινήσεις .

KYOKUSHIN-KARATE

Υπεύθυνος προγραμμάτων : Γιαννακίδης Αντώνης

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About