m

Kinesis Gym

Η  κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους καθώς είναι μια συνηθισμένη πάθηση κυρίως στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και είναι συχνή αιτία πόνου στα κάτω άκρα. Οι περισσότερες κήλες δίσκου προκύπτουν ως αποτέλεσμα απότομου stress, λόγω ατυχήματος αλλά επίσης μπορεί να δημιουργηθούν σταδιακά όσο μεγαλώνουμε. Οι παράγοντες κινδύνου για μια κήλη δίσκου είναι πολλοί όπως: η ηλικία ,οι δίσκοι αλλοιώνονται με το πέρασμα των χρόνων. Αυτό όμως που έχει περισσότερη σημασία και επιβαρύνει την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι η έλλειψη άσκησης ,το υπερβολικό βάρος ,το κάπνισμα και η κακή στάση του σώματος. Σημαντικός παράγοντας για να πάθουμε κήλη είναι και η κακή εκτέλεση των ασκήσεων, ιδίως η άρσεις θανάτου(deadlift), τα καθίσματα (squats) και η υπερβολική χρήση ελεύθερων βαρών. Αν επιλέγουμε να κάνουμε αυτές τις ασκήσεις σωστό θα ήταν να γίνονται υπό την επίβλεψη κάποιου ειδικού.


 

 

Στόχος μας στο γυμναστήριο Kinesis– Gym είναι να αποτρέψουμε το πρόβλημα της κήλης εφαρμόζοντας κατάλληλες ασκήσεις στον ασθενή και με συστηματική προπόνηση και προσπάθεια να απαλλαγεί από τον πόνο . Όμως σε περιπτώσεις που πλέον το πρόβλημα είναι μη αναστρέψιμο απαιτείται χειρουργική επέμβαση.


 

Πολλές οι τεχνικές αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια ,αλλά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και γενικά της επιστήμης υπάρχει μια ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος .Ονομάζεται διατρηματική δισκεκτομή (TESSYS),η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία , η διάρκεια είναι μόλις μισή ώρα και ο ασθενής μέσα σε μια ώρα επανέρχεται και είναι σε θέση να περπατήσει .Η έξοδος του από την κλινική πραγματοποιείται την επόμενη κιόλας μέρα και είναι σε θέση να εργαστεί αν η δουλειά του δεν είναι χειρονακτική .

Η μικρό-επέμβαση διενεργείται στο χειρουργείο ,ο ασθενής υποβάλλεται σε τομή 8 χιλιοστών και βρίσκεται σε πλάγια θέση ώστε να μην επηρεάζεται καθόλου το μυϊκό του σύστημα .Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός μπορούν όλοι όσοι ταλαιπωρούνται  από κήλη ανεξαρτήτως ηλικίας να εφαρμόσουν αυτή την τεχνική ,ακόμα και αυτοί που πάσχουν από καρκίνο, νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια.  Αφού περάσουν κάποιες μέρες και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού συνίσταται η γυμναστική για ενδυνάμωση κοιλιακών (εγκάρσιο, πλάγιους) και ραχιαίων μυών ούτος ώστε να ισχυροποιήσουμε την σπονδυλική στήλη.


Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες  είναι ότι πραγματοποιείται κάτω από τοπική αναισθησία ,με τον τρόπο αυτό το νεύρο ελέγχεται . Ο γιατρός την ώρα του χειρουργείου ζητάει από τον ασθενή να κουνήσει το πόδι και έχει το πλήρη έλεγχο . Η τεχνική TESSYS  πραγματοποιείται διεθνώς με μεγάλη επιτυχία ,για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς 100 περιστατικά .


 

Στο γυμναστήριο μας Kinesis-Gym μπορείς να συμβουλευτείς τους πλέον εξειδικευμένους γυμναστές και με την βοήθεια της πλατφόρμας PSS power spine system να σου υποδείξουν κατάλληλο ασκησιολόγιο ανάλογα με το  επίπεδο του προβλήματος που έχεις. To PSS είναι ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο επιστημονικά σύγχρονο σύστημα που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε όλο το κόσμο τώρα και στην Ελλάδα. Βασίζεται στην κινησιοθεραπεία με συνδυασμό ελεγχόμενης διάτασης (εκφόρτωση) της σποωδυλικής στήλης . Ταυτόχρονα γυμνάζονται και οι βαθείς μύες της πλάτης ,ενώ ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτο-αποκατάστασης στις δομές της σπονδυλικής στήλης . Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να θεραπεύσουμε τις περισσότερες ασθένειες της σπονδυλικής στήλης .


 

Μην αμελείς τα θέματα που αφορούν την υγεία σου ,βάλε την γυμναστική στην ζωή σου για να αποφύγεις σωματικά προβλήματα που θα σε ταλαιπωρήσουν στο μέλλον. Εμπιστέυσου μόνο τους ειδικούς για την καθημερινή σου άσκηση !

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About