m

Kinesis Gym

Μετράμε αντίστροφα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και το μυαλό μας είναι κολλημένο στα φαγητά και στα γλυκά που θα φάμε στο γιορτινό τραπέζι, οι διατροφικοί πειρασμοί πολλοί και είναι δύσκολο να αντισταθούμε . Παράλληλα με τις ατασθαλίες στο φαγητό ο χρόνος που περνάμε στο γυμναστήριο σε όλη την διάρκεια των γιορτών είναι αρκετά περιορισμένος  πράγμα που σημαίνει ότι αν έχετε εργαστεί πολύ για το σώμα σας όλο αυτό το διάστημα, ίσως ο συνδυασμός πολύ φαγητού και έλλειψης γυμναστικής να πάει τον στόχο σας ένα βήμα πίσω .

Δεν χρειάζεται άγχος μερικά έξυπνα tips θα σας βοηθήσουν ώστε να περιορίσετε τις αρνητικές συνέπειες .


 

Φτιάξτε ένα  έξυπνο Πρόγραμμα διατροφής :
Αν έχετε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα στο γυμναστήριο να ρίξετε το λίπος σας στα επιθυμητά επίπεδα και δεν θέλετε να κερδίσετε έξτρα λίπος κατά την διάρκεια των διακοπών καλό θα ήταν να δοκιμάσετε την κλιμάκωση στην πρόσληψη των θερμίδων σας . Ακούγεται λίγο αστείο καθώς οι  γιορτινές μέρες  πάνε παρέα με άφθονο ποτό ,γευστικά φαγητά και απολαυστικά γλυκά . Μια έξυπνη συμβουλή είναι να μη συνδυάσουμε την πρωτεΐνη και τον υδατάνθρακα σε κάθε γεύμα έτσι ώστε να δώσουμε το χρόνο στον οργανισμό μας να τα αφομοιώσει καλύτερα, περνάτε μπροστά από ένα δίσκο γεμάτο κουραμπιέδες και μελομακάρονα λίγο δύσκολο να τα αγνοήσετε, προσπαθήστε να είναι όσο μπορείτε λιγότερος ο αριθμός και αν γίνετε πρωί ή μεσημέρι κι αν είναι δυνατόν πριν την προπόνηση σας. Ένα άλλο εμπόδιο είναι το αλκοόλ επιλέξτε ποτά με λίγες θερμίδες και όση λιγότερη ποσότητα μπορείτε. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα τρώγοντας απ όλα αλλά σε λίγη ποσότητα και προσεκτικοί συνδυασμοί, μπορεί να λειτουργήσει προς την καύση λίπους πλεονεκτικά για σας. Δίνοντας το σώμα σας επιπλέον θερμίδες αφού είναι ήδη σε έλλειψη για λίγο μπορεί να πυροδοτήσει τον μεταβολισμό σας και γίνει ένα άλμα-έναρξη στην πρόοδό σας.


 Καλύτερα λίγη ώρα άσκηση παρά καθόλου

Το ξέρουμε ότι οι γιορτές είναι για ξεκούραση και καλοπέραση αλλά πιέστε λίγο τον εαυτό σας και αφιερώστε έστω και μισή ώρα για να ασκηθείτε , δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσετε το πρόγραμμα που είχατε, μπορείτε όμως να κάνετε αερόβια άσκηση για 30΄-40΄ ή μια κυκλική προπόνηση έτσι ώστε να ξυπνήσετε λίγο το μεταβολισμό σας για 3 φορές την εβδομάδα.

Για όσους αντέχουν και έχουν όρεξη για άσκηση καθόλου την διάρκεια των εορτών αλλά θέλουν να το ρίξουν ‘έξω’ στο φαγητό και στο ποτό αυτό που προτείνουμε είναι να αυξήσουν την ένταση της άσκησης . Αν δεν είστε ήδη σε ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, τώρα είναι η ώρα για να ξεκινήσετε. «Κάνοντας προπονήσεις σας πιο δύσκολες  το καρδιαγγειακό σύστημα σας θα κρατήσει τον καρδιακό ρυθμό σας σε υψηλά επίπεδα και να σας βοηθήσει να  κάψετε περισσότερες θερμίδες . Υψηλής έντασης άσκηση μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό, ακόμη και όταν οι συνεδρίες ολοκληρωθούν, έτσι ώστε να συνεχίσετε να καίτε λίπος. Για να αυξήσετε την ένταση των προπονήσεων σας, μειώστε τις περιόδους ανάπαυσης, προσθέστε αερόβιες κινήσεις όπως το σχοινάκι, αερόβια άσκηση , ελλειπτικό, ή αναπηδήσεις μεταξύ των σετ.


 

 

Άλλωστε η γυμναστική μας χαρίζει και θετική διάθεση, αυτό μην το ξεχνάτε. Ότι κι αν κάνετε τελικά στην περίοδο των γιορτών μην αργήσετε να επιστρέψετε στο πρόγραμμα σας ή να ακολουθήσετε ένα πιο εντατικό μετά τις γιορτές. Η διεύθυνση και το προσωπικού του Kinesis-Gym σας εύχονται καλές γιορτές και ένα καλύτερο 2016 για όλο τον κόσμο με υγεία και ειρήνη !

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About