m

Kinesis Gym

Το πήρες απόφαση; Είσαι έτοιμος; Σκοπεύεις να ξεκινήσεις το 2015 δυναμικά και να βελτιώσεις την υγεία και φυσική κατάστασή σου εντάσσοντας τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου; Θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Φτιάξε το ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα σου και αποφάσισε πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις για γυμναστική με βάση τις επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις σου ακολουθώντας το πρόγραμμά σου με συνέπεια.
Η γυμναστική είναι περισσότερο αποδοτική εάν γυμνάζεσαι έστω και είκοσι λεπτά κάθε μέρα, σε σύγκριση με το να μη γυμνάζεσαι για μια εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα να γυμνάζεσαι για δύο – τρείς ώρες καθημερινά. Επίσης, τα άτομα που προπονούνται σποραδικά χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πιο πιθανό να τα παρατήσουν.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις θα πρέπει να σου φέρει τα επιθυμητά για σένα αποτελέσματα. Συμβουλέψου τον προπονητή σου ή τον Personal trainer και ακλούθησε πιστά το πρόγραμμά του. Η δικιά μας συμβουλή είναι – όσον αφορά τη προπόνηση δύναμης, ακόμα και είκοσι λεπτά την ημέρα, 3-4 φορές την εβδομάδα – θα σε βοηθήσουν στο να αποκτήσεις καλύτερη τόνωση σε όλο σου το σώμα.

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]

Αν ο στόχος σου είναι το να χάσεις τα δύο τρία παραπανίσια κιλά που ‘’τσίμπησες’’ στις γιορτές τότε η πρόταση είναι, η διαλειμματική γυμναστική (interval training). Είναι μια μέθοδος καρδιαγγειακής προπόνησης (ποδήλατο, περπάτημα, τρέξιμο, κωπηλασία, κλπ.) η οποία συνίσταται από την εναλλαγή περιόδων γυμναστικής χαμηλής και υψηλής έντασης και ενδιάμεσες σύντομες περιόδους ανάπαυσης. Οι ειδικοί του γυμναστηρίου σου θα σε κατευθύνουν για την καλύτερη εφαρμογή της γυμναστικής με διαστήματα και το πρόγραμμα που σου ταιριάζει καλύτερα.
Οι στόχοι σου θα πρέπει μα είναι εφικτοί, μην στοχεύεις στην τελειότητα και μη θέτεις υπερβολικούς στόχους που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, κινδυνεύεις να τραυματιστείς ή στην καλύτερη να απογοητευτείς.

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]

Μία καλή παρέα, από ένα φίλο ή μία φίλη που θέλει και αυτός να γυμναστεί θα σε βοηθήσει να βρεις τον τρόπο να σηκωθείς από τον καναπέ όταν νιώθεις την τεμπελιά να βαράει ‘’κόκκινα’’.
Προσάρμοσε τη γυμναστική σου στον τρόπο που ζεις. Εάν είσαι ένα πολυάσχολο άτομο που δεν έχει χρόνο να πηγαίνει στο γυμναστήριο κάθε μέρα, βρες άλλους τρόπους να γυμνάζεσαι. Κάνε απλές ασκήσεις όπως push-ups, squats, και lunges που γυμνάζουν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες, όπως τους μηρούς, τους γλουτούς, τα πόδια, τα χέρια και το στήθος. Άφησε το αυτοκίνητο και χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις σου το ποδήλατο ή τα πόδια, η πόλη μας είναι πολύ μικρή και βολική!
Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι αυτή που σου ‘’δείχνει’’ το ρολόι του σώματός σου (βιολογικό ρολόι), εάν το πρωί έχεις την περισσότερη ενέργεια, ενέταξε την γυμναστική στο πρωινό σου πρόγραμμα. Εάν αντίθετα αποκτάς ενέργεια καθώς προχωρά η μέρα σου προγραμμάτισε την γυμναστική σου για τις απογευματινές ώρες.
Η υπομονή είναι αυτή που θα σε οδήγηση στην επιτυχία, να θυμάσαι ότι ο δρόμος του fitness είναι μακρύς και διαρκής. Στην πορεία θα έχεις σκαμπανεβάσματα, πολλές επιτυχίες και κάποιες αποτυχίες, (τραυματισμοί). Εμείς από αυτόν εδώ τον χώρο είμαστε εδώ να σε συμβουλέψουμε, να σε καθοδηγήσουμε και τελικά να σε παρακινήσουμε να αγαπήσεις την άθληση και τον αθλητισμό.

Never give up…..

[divider style=”single” border=”small” color=”#1b9772″]

Μαυρογενίδης Παναγιώτης

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP trainer

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About