m

Kinesis Gym

BODYPUMP & ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ : ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΑΣ

 

 

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

bodypump-kinesis-gym-3

Το γαλακτικό οξύ ίσως είναι, από πολλούς, η πιο παρεξηγημένη ουσία που παράγει το σώμα μας κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.  Είναι αυτή η αίσθηση του έντονου μυϊκού πόνου και ‘’καψίματος’’ που αισθανόμαστε στους μύες μας κατά τη διάρκεια μιας έντονης αθλητικής δραστηριότητας η οποία έχει λανθασμένα δώσει στο γαλακτικό οξύ την έννοια του ‘’δηλητήριου’’ που τερματίζει τη λειτουργία των μυών και κάνει επώδυνη κάθε μυϊκή σύσπαση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

  Αντιθέτως πολλές έρευνες παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι το γαλακτικό οξύ είναι ένας δυνατός σύμμαχος στην προπόνησή μας,  που εφοδιάζει τους μύες μας με αποθέματα ενέργειας και μας βοηθάει να διατηρούμε για περισσότερη ώρα την παραγωγή μυϊκού έργου.

 

Το θέμα λοιπόν είναι  πώς μπορεί το σώμα μας να χρησιμοποιήσει το γαλακτικό οξύ ως μέσο παραγωγής ενέργειας κι όχι ως μέσο καταβολισμού των μυών μας.

 

Η απάντηση είναι απλή! Αν βελτιώσουμε την ικανότητα του οργανισμού μας να καταναλώνει γρήγορα το γαλακτικό οξύ που παράγεται χωρίς αυτό να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες στο σώμα μας έχουμε κερδίσει το παιχνίδι.

 

 

bodypump-kinesis-gym-2

 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟDYPUMP

 

To ΒΟDYPUMP της  LESMILLS είναι ένα αναερόβιο πρόγραμμα προπόνησης με ελεύθερα βάρη κι επιλογή κιλών ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων που χρησιμοποιεί τις καλύτερες ασκήσεις του fitness παγκοσμίως,  όπως squat, πιέσεις πάγκου , κωπηλατικές , κάμψεις δικεφάλων , προβολές κ.α  με στόχο την  ενδυνάμωση και τόνωση ολόκληρου του σώματος σε μόλις 55 λεπτά προπόνησης.

Πώς βοηθάει λοιπόν το BODYPUMP τον οργανισμό μας να διαχειρίζεται καλύτερα τις ποσότητες γαλακτικού οξέως που παράγονται στους μύες μας;

 

bodypump-kinesis-gym-1Στο BODYPUMP χρησιμοποιούμε χαμηλές αντιστάσεις κι υψηλό αριθμό επαναλήψεων (περίπου 90-110 σε κάθε μυϊκή ομάδα) κρατώντας τη μυϊκή σύσπαση συνεχόμενη για περίπου 4-6 λεπτά (αναλόγως τη μυϊκή ομάδα). Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι τα διαφορετικά tempos που χρησιμοποιούμε στην προπόνησή μας όπως τα πολύ αργά tempo, γρήγορα tempo, ισομετρικές συσπάσεις και μισές επαναλήψεις που ενεργοποιούν διαφορετικού τύπου μυϊκές ίνες (ταχείας και βραδείας συστολής) και φέρνουν τη κάθε μυϊκή ομάδα στο σημείο της εξάντλησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ποσότητα του γαλακτικού οξέως να αυξάνεται γρήγορα και να αισθανόμαστε αυτό το αίσθημα της ‘’φωτιάς’’ μέσα στους μύες μας αλλά ταυτόχρονα προπόνηση με την προπόνηση το σώμα μας μαθαίνει να το διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά.

Επιστημονικές έρευνες της  Lesmills International έχουν αποδείξει ότι το BODYPUMP βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού μας να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το γαλακτικό οξύ προς όφελός του. Λίγες εβδομάδες με προπονήσεις 2-3 φορές την εβδομάδα αρκούν για να δείτε απίστευτα  αποτελέσματα όχι μόνο στο σώμα σας αλλά και στο επίπεδο της μυϊκής αντοχής, της ανοχής στο γαλακτικό οξύ.

Όσοι από εσάς κάνετε ήδη BODYPUMP να θυμάστε την πρώτη φορά που το δοκιμάσατε, πόσα κιλά βάζατε στη μπάρα και πώς αισθανόσασταν  καθώς  πόσα κιλά βάζατε μετά από 8-12 εβδομάδες προπόνησης.  Απίστευτο ε;  Βλέπετε  το σώμα σας  δυναμώνει προπόνηση με την προπόνηση … και τώρα ξέρετε το γιατί.

 

Για ένα σμιλεμένο, λειτουργικό και δυνατό σώμα λοιπόν σας προσκαλούμε στην οικογένειά μας, την οικογένεια του LESMILLS  BODYPUMP.

 

 

Κωνσταντίνος Παγκαλίδης                                                                                                    

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής -Τrainer της LesMills Hellas.

 

[button href=”http://www.kinesis-gym.gr/events/bodypump/” style=”flat” size=”large” color=”#e13e43″ hovercolor=”#e13e43″ textcolor=”#ffffff” texthovercolor=”#ffffff” icon=”eye”]ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ BODYPUMP[/button]

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About