m

Kinesis Gym

Έτοιμοι, λοιπόν, να φέρετε τα… πάνω κάτω;

Ένα νέο και πολύ διαδεδομένο είδος εξάσκησης, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της Yoga και του Pilates με την έλλειψη βαρύτητας και την αιώρηση, τις κλασικές ασκήσεις Yoga και Pilates με ακροβατικές κινήσεις και υπόσχεται πολλά. Εκτελείται με τη βοήθεια ενός ειδικού πανιού το οποίο κρέμεται από το ταβάνι, 6 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων σαν αυτό που χρησιμοποιείται στα εναέρια ακροβατικά.

Πώς είναι ένα τυπικό μάθημα; Στην αίθουσα ακούγεται χαλαρωτική μουσική και οι ασκούμενοι -πάντα χωρίς παπούτσια- εκτελούν μια σειρά ασκήσεων Yoga και Pilates πάνω στις υφασμάτινες αιώρες. Για να συμβεί αυτό σίγουρα χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Όσοι έχουν δοκιμάσει το μάθημα, αναφέρουν πως, όταν ο φόβος υποχωρεί, τότε έρχεται η απόλαυση αλλά και η απόλυτη χαλάρωση. Κάθε μάθημα (συνήθως διαρκεί 50’-55’) σας φέρνει πιο κοντά στο όνειρο να αποκτήσετε μια καλλίγραμμη και αδύνατη σιλουέτα. Σκεφτείτε μόνο πόσο πολύ γυμνάζονται οι κοιλιακοί κάθε φορά που αιωρείστε. Σίγουρα χρειάζεται εξάσκηση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα σε συνεπάρει αφού θα μαθαίνεις να κινείσαι ανάμεσα σε υφάσματα και ιμάντες που κρέμονται από την οροφή , κάνοντας διατάσεις και αυξάνοντας τη δύναμή σου, τη στιγμή που αψηφάς τη βαρύτητα.

aerial_yoga_pilates

Ποια είναι τα θετικά;

Η εναέρια yoga-pilates γυμνάζει όλο μας το σώμα. Με τη χρήση των ειδικών πανιών ενσωματώνει το στοιχείο της αιώρησης και της διασκέδασης σε ένα διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα. Η αιώρα προσφέρει μια εμπειρία μηδενικής βαρύτητας που αιφνιδιάζει ευχάριστα. Ο καθένας μπορεί να αισθανθεί χορευτής, ακροβάτης και να εντυπωσιαστεί με τις ικανότητες που δεν υποψιαζόταν καν ότι έχει. Η πρώτη αντίδραση είναι κατηγορηματική (σιγά μην το κάνω εγώ αυτό) αλλά μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο διστακτικό. Από μάθημα σε μάθημα η πρόοδος είναι εντυπωσιακή και το σημαντικότερο ο φόβος υποχωρεί και δίνει τη θέση του στην απόλαυση. Μέσα από το παιχνίδι το σώμα γυμνάζεται εντατικά και η ενδυνάμωση των μυών είναι εμφανής μετά από μερικά μαθήματα. Η μεγαλύτερη πρόκληση της άσκησης είναι να ελέγχεις την κάθε σου κίνηση. Για να ισορροπήσεις στην αιώρα χρειάζεσαι αυτοσυγκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι αφοσιώνεσαι πλήρως στο μάθημα και το μυαλό αδειάζει από κάθε σκέψη της καθημερινότητας. Σε αυτό το μάθημα ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο φόβος και ο μεγαλύτερος σύμμαχος η επίγνωση και η προσοχή.

aerial_yoga_pilates2

Ένα από τα πλεονεκτήματα, αν και περίεργο, είναι το γεγονός ότι οι ασκούμενοι αιωρούνται, καθώς και ότι σε πολλές από τις ασκήσεις έρχονται τα πάνω κάτω: το κεφάλι κοιτά το πάτωμα, τα πόδια το ταβάνι. Η συγκεκριμένη στάση έχει πολλαπλά οφέλη, αφού αποφορτίζει τους σπονδύλους κι επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να βρεθεί σε πλήρη διάταση. Έτσι ευθυγραμμίζεται το σώμα και βελτιώνεται η στάση του. Παράλληλα όσοι υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους ανακουφίζονται αισθητά.
Οι αιώρες επιτρέπουν στους μυς να γυμναστούν βαθύτερα, πραγματοποιείται βαθιά διάταση των μυών και απελευθέρωσή τους, καθιστώντας έτσι πιο εντατική την προπόνηση.

Η εναέρια yoga-pilates προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, γυμνάζοντας κυρίως την κοιλιά (σε κάθε κίνηση στην αιώρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς το κέντρο του) κάνοντας άμεσα αισθητή διαφορά στους κοιλιακούς σου, τους ώμους και τα χέρια (καθώς πρέπει να σηκώσει το σώμα του ψηλά ο ασκούμενος, να κάνει δηλαδή έλξεις) συνδυάζοντας όμως πάντα τη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας. Οι ανάποδες στάσεις (με το κεφάλι κάτω) οξυγονώνουν τον εγκέφαλο, τρέφουν τα κύτταρα, ξεκουράζουν την καρδιά (όταν είμαστε στην όρθια θέση, η καρδιά δουλεύει για να φέρει το αίμα από κάτω προς τα πάνω, ενώ στην ανάποδη στάση ξεκουράζεται, προωθούν τη σωστή λειτουργία των λεμφαδένων και τον καθαρισμό του αίματος. Όσο για τα ψυχικά οφέλη, πέρα από αυτά που προσφέρει η κλασική γιόγκα, το μεγαλύτερο κέρδος είναι η βελτίωση της διάθεσης. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως λόγω των ανάποδων στάσεων, που ρυθμίζουν ολόκληρο το ορμονικό σύστημα. Τέλος προσφέρει απώλεια βάρους, σμιλεμένο κορμί και απόλυτη χαλάρωση. Φυσικά, μέσω της aerial yoga/pilates ξεπερνά κανείς και τους φόβους του και αποκτά αυτοπεποίθηση.

aerial_yoga_pilates3

Μπορώ να κάνω;

Το συγκεκριμένο είδος άσκησης απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Βοηθάει, βέβαια, αν κάποιος είναι σε καλή φυσική κατάσταση και έχει εμπειρία από μάθημα yoga και pilates, μπορεί όμως κανείς να ξεκινήσει και χωρίς προηγούμενες γνώσεις. Η aerial yoga – pilates αντενδείκνυται σε ανθρώπους με υπέρταση ή γλαύκωμα, σε εγκύους, καθώς και σε άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση.

Στο γυμναστήριο Kinesis-Gym το πρόγραμμα γίνετε σε κλειστά ολιγομελή τμήματα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  • Δευτέρα & Τετάρτη : 21:15 – 22:15
  • Τρίτη : 15:00 – 16:00
  • Παρασκευή : 10:00 – 11:00

Υπεύθυνη του μαθήματος είναι η Ορμανίδου Φιλιώ

[dvmember id=”4039″ gridstyle=”full” offset=”20″ itemwidth=”250″ side=”right”]

* Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την γραμματεία του γυμναστηρίου στο τηλέφωνο 23410-20450

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About