m

Kinesis Gym

9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ SOLARIUM

 

Τι είναι το solarium και πως λειτουργεί;

 

To solarium είναι μία συσκευή με λάμπες. Οι λάμπες αυτές, εκπέμπουν στο σώμα μας ακτινοβολία, παρόμοια με την ακτινοβολία που δεχόμαστε από τον ήλιο, που συμβάλλει στο μαύρισμα του δέρματός μας. Ξαπλώνουμε μέσα στη συσκευή αυτή, σε πολύ κοντινή απόσταση από τις λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας, που μας περιβάλλουν. Έτσι, όταν αυτές ανάβουν, εκπέμπουν UV υπεριώδη ακτινοβολία στο σώμα μας και το δέρμα μας σταδιακά μαυρίζει. Μπαίνουμε μέσα με μαγιώ και ειδικά γυαλιά για προστασία στα μάτια. Για ένα καλό αποτέλεσμα, απαιτούνται περισσότερες από 2-3 συνεδρίες.

 

Τι πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις solarium;

 

Αν τώρα ξεκινάς solarium, πάρε τις προφυλάξεις σου:στην περίπτωση που αποφάσισες να ξεκινήσεις το solarium, οφείλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Κάποιοι τύποι δέρματος ιδιαίτερα λευκοί δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Μην δοκιμάσεις το solarium, αν υποφέρεις από κάποιο έγκαυμα σε όποιο σημείο του σώματός σου κι αν βρίσκεται αυτό.

solarium1

Πόσο συχνά επιτρέπεται να κάνεις solarium:οι γνώμες διίστανται, αφού η συγκεκριμένη απορία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιδερμίδα σου. ‘Ένας καλός κανόνας είναι να παρατηρείς το χρώμα της επιδερμίδας σου, δηλαδή αν δεν έχεις το ροζ χρώμα του καμένου, μπορείς να ξαναμπείς στο solarium μέσα σε 24 με 48 ώρες αλλά για λίγα μόνο λεπτά.

Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική αν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή:το solarium δεν ενδείκνυται αν ακολουθείς κάποια αγωγή με αντιβιοτικά, φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση ή αν παίρνεις κάποια αγωγή για στίγματα ή σπυράκια. Οι παραπάνω κατηγορίες προβλημάτων, μπορεί να βλάψουν την υγεία σου κατά τη διαδικασία μαυρίσματος και να σου προκαλέσουν εγκαύματα.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο:ξεκίνα τις συνεδρίες μαυρίσματος με λίγα λεπτά κάθε φορά. Μπορεί να βιάζεσαι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά πρέπει να έχεις υπομονή. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 6 με 7 λεπτά έκθεσης στις ακτίνες του μηχανήματος.

Χρησιμοποίησε λοσιόν μαυρίσματος καλής ποιότητας:άπλωσε τη κρέμα μία ή δύο ώρες πριν από κάθε συνεδρία μαυρίσματος έτσι ώστε να απορροφηθεί από την επιδερμίδα ομοιόμορφα και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Μόλις αποκτήσεις μια σκούρα βάση, ελάττωσε το χρόνο παραμονής στη συσκευή μαυρίσματος:αφού αποκτήσεις μια σκούρα βάση, μπορείς να ελαττώσεις τις επισκέψεις. Μην ξεχνάς ότι σε χτυπούν ταυτόχρονα και οι ακτίνες του ήλιου.

Πάντα να φοράς τα ειδικά γυαλιά:επικρατεί η άποψη ότι αν τοποθετήσεις μια πετσέτα στο πρόσωπό σου, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με το να φορέσεις τα ειδικά γυαλιά. Λάθος!Αυτή η τακτική μπορεί να επιφέρει ακόμα και την τύφλωση, γι αυτό δεν χρειάζεται να παίζεις με την όρασή σου. Φόρα πάντα τα ειδικά γυαλιά.

Μην μένεις ακίνητη:αν δεν θέλεις αποκτήσεις λευκές λωρίδες, μετά τις πρώτες συνεδρίες άρχισε να αλλάζεις τη στάση των άκρων (χεριών ή ποδιών). Μην παραμένεις διαρκώς με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά, γιατί τα σημεία που κρύβονται θα παραμείνουν λευκά.

Πριν την συνεδρία φρόντισε να αφαιρέσεις το make up σου: το make up  μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου πιο ευαίσθητη στην ακτινοβολία ή και να προκαλέσει ανεπιθύμητες κηλίδες και λεκέδες που δύσκολα θα ξεφορτωθείς.

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About