m

Kinesis Gym

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως γίνεται  άτομα ίδιας ηλικίας, φύλου και ύψους, να καταναλώνουν τις ίδιες τροφές και να ασκούνται το ίδιο και ο ένας να παχαίνει ενώ ο άλλος να αδυνατίζει; Η απάντηση σε αυτή την απορία είναι ότι κάτι γίνεται λάθος με το μεταβολισμό μας .


 

Τι είναι όμως ο μεταβολισμός ;

Μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών διαδικασιών που λαμβάνουν μέρος σε έναν οργανισμό με σκοπό τη διατήρησή του στη ζωή, την ανάπτυξη, την κίνηση και την πέψη, καθώς και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα σημεία όπου απαιτούνται. Όσο μεγαλώνουμε και ειδικά όταν περνάμε τα 30 ο ρυθμός του μεταβολισμού σταδιακά μειώνεται, πέφτοντας μετά τα 40 ακόμη και κατά 5% για κάθε δεκαετία που περνά.

Το καλό είναι ότι ακόμα και τα χρόνια να περάσουν αν βάλετε στην καθημερινότητα σας την σωματική δραστηριότητα και την σωστή διατροφή μπορείτε  να ελέγξετε  τον μεταβολισμό σας και να τον ρυθμίσετε κατάλληλα .


 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που τον επιβραδύνουν;

Οι συνεχείς δίαιτες και κυρίως η διατροφή με λίγες θερμίδες ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για την περαιτέρω μείωσή του. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κυρίως σε ρυθμιστικούς μηχανισμούς του οργανισμού που ελέγχονται από τον υποθάλαμο (είναι μία δομή του εγκεφάλου) και δευτερευόντως στη μείωση του μυϊκού ιστού λόγω της απότομης απώλειας βάρους.

Ας δούμε αναλυτικότερα  τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το επιθυμητό βάρος. Η τακτική άσκηση θεωρείται απαραίτητη για την αύξηση του μεταβολισμού. Μην εστιάζεται όμως μόνο σε ασκήσεις αεροβίωσης, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος, αλλά και σε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης που θα αναπτύξουν του μύες σας. Επίσης η αεροβική διαλειμματική άσκηση μπορεί να δώσει ώθηση στο μεταβολισμό μας ακόμα και μετά τη γυμναστική. Η σωματική άσκηση μεγάλης έντασης με μικρές εναλλαγές ήπιας άσκησης ή ξεκούρασης κάνει το μεταβολισμό μας να λειτουργεί πιο έντονα και για περισσότερη ώρα όταν ξεκουραζόμαστε.

Μην ξεχνάτε να τρώτε έξυπνα, αυτό σημαίνει να προσπαθείτε να τρώτε λιγότερα λιπαρά και περισσότερες ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και νερό- που βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως καθώς και στο κρέας και τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών. Για κάθε σνακ ή γεύμα να περιλαμβάνετε λίγα λιπαρά και ορισμένη ποσότητα πρωτεΐνης μαζί με υδατάνθρακες. Επίσης να περιορίσετε το αλκοόλ και τη ζάχαρη, που έχουν πολλές θερμίδες και όχι θρεπτική αξία.


 

Επιπλέον, μην παραλείπετε το πρωινό. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε πρωινό, καίνε περισσότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, το οποίο πιθανώς συμβαίνει επειδή ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και το πρωινό γεύμα τον επαναφέρει στον φυσιολογικό του ρυθμό. Τα μικρά και συχνά γεύματα μπορούν επίσης να αυξήσουν το μεταβολισμό μας, όπως και η αποφυγή στερητικών προγραμμάτων δίαιτας που τον διαταράσσουν.

Συμβουλή μας είναι  να τρώτε λίγο και συχνά (κάθε 3-4 ώρες) στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, να σχεδιάζετε αυτά που θα φάτε καθώς  και να υπολογίζεται 5 γεύματα την ημέρα .Κάνοντας ένα πρόγραμμα με τα φαγητά που θα φάτε κατά την διάρκεια της ημέρας θα αποφεύγετε φτωχές επιλογές, που είναι εύκολο να κάνετε όταν πεινάτε.


 

Δώστε ώθηση στον μεταβολισμό σας ξεκινώντας σήμερα κιόλας γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή . Στο γυμναστήριο μας Kinesis – Gym η διατροφολόγος μας και οι έμπειροι γυμναστές μας είναι στην διάθεση σου για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές . Κάνε την εγγραφή σου και αυτόματα έχεις μια επίσκεψη δωρεάν για λιπομέτρηση  και συμβουλές διατροφής από την διατροφολόγο μας . Φτάνουν οι δικαιολογίες οτι για τα περιττά κιλά οφείλεται ο κακός μεταβολισμός σου ήρθε η ώρα να τον ενεργοποιήσεις ,εσύ ακόμα το σκέφτεσαι ;Μην αργείς σε περιμένουμε !!

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About