m

Kinesis Gym

Σαν νεοφερμένοι στο χώρο της Άρσης Βαρών και του CrossFit, μπορεί να βρίσκεστε σε σύγχυση, να μην ξέρετε από πού να αρχίσετε και να έχετε αρκετές αμφιβολίες για το πώς θα επιτύχετε τους στόχους σας. Η τεχνική στην άρση βαρών και ειδικότερα στην ολυμπιακή άρση βαρών είναι μια τέχνη από μόνη της. Το στυλ που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στην άρση θα είναι αποκλειστικά δικό σας και θα είναι μέρος της ταυτότητας σας ως CrossFitters. Πράγματι, υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον τρόπο να σηκώσετε μια μπάρα από το έδαφος, αλλά εδώ δε θα μιλήσουμε για την πολυπλοκότητα των τεχνικών που θα χρησιμοποιήσετε, για αυτά είναι οι προπονητές σας. Αν είστε αρχάριοι, παρακάτω θα δείτε μερικά tips που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην εξέλιξη σας:


  1. Μην ασκείστε, εξασκηθείτε!

Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασκείστε σε κάτι που δε ξέρετε, πρέπει να εξασκηθείτε πριν “απογειωθείτε”. Η άρση βαρών είναι σαν την κιθάρα, απαιτεί αρκετό χρόνο(ημέρες, μήνες, χρόνια) για να μάθετε να συντονίζετε σωστά το όργανο σας, μέχρι να ξεκινήσετε να παίζετε τέλεια μερικά κομμάτια. Αρχικά, είναι απαραίτητο να εξασκείστε στα βασικά της άρσης βαρών με άδεια μπάρα ώστε να μάθετε σωστά τις τεχνικές και να αποκτήσετε ευλυγισία. Στην συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε φορτία και να ξεκινήσετε την προπόνηση σας.


  1. Βελτιστοποιήστε την συγκέντρωση σας.

Σε ένα τόσο τεχνικό και πειθαρχημένο άθλημα όπως η άρση βαρών, είναι εύκολο να νιώσετε συγκλονισμένοι από τον αριθμό των στοιχείων που πρέπει να τελειοποιήσετε για να μάθετε μια κίνηση. Χρειάζεται χρόνο για να καταλάβετε κάποια πράγματα και να τα αφομοιώσετε τέλεια. Πολλά πράγματα μπορεί να σας προκαλέσουν σύγχυση, γι’ αυτό πρέπει να επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας. Να αρχίσετε να επικεντρώνεστε στον πρώτο κανόνα της Ολυμπιακής άρσης βαρών: Κρατήστε τη μπάρα κοντά στο σώμα σας. Αν αισθανθείτε απογοητευμένοι με τον μεγάλο όγκο πληροφοριών που πρέπει να πάρετε, προσπαθήστε να απλοποιήσετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας έναν σύντομο και απλό τρόπο και κυρίως διασκεδαστικό.


  1. Μην σκάφτεστε, αισθανθείτε.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να νιώθετε ότι σηκώνετε τη μπάρα με την άνεση, την χάρη και την ακρίβεια ενός χορευτή αλλά και με την ταχύτητα ενός τσίτα! Είναι ένα συναίσθημα που δεν είναι πραγματικά περιγράψιμο αλλά το γνωρίζετε όταν φτάσετε εκεί. Πριν χαθείτε στη πολυπλοκότητα των τεχνικών, δώστε σημασία στο ότι μια άρση παρέχει τέτοιες αισθήσεις και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τον προπονητή σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ποιότητα πληροφοριών και σωστές οδηγίες. Με την πάροδο του χρόνου και με την απόκτηση των αντανακλαστικών που απαιτούνται για επιτυχημένες άρσεις, τα συναισθήματα υπερισχύουν των αντανακλαστικών. Σε αυτό το σημείο σταματήστε να σκέφτεστε τόσο την τεχνική σας, βιώστε και αισθανθείτε το τι κάνετε.


  1. Προσδιορίστε τα εμπόδια σας στην κινητικότητα.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν προβλήματα κινητικότητας που αποτρέπουν την σωστή εξέλιξη ή την καθυστερούν. Ανεξαρτήτως της έντασης προπόνησης και την ακρίβεια της τεχνικής σας, αν δεν είστε σε θέση να “ξεκλειδώσετε” την κινητικότητα σας, δε θα προοδεύσετε στην άρση βαρών. Τα προβλήματα προέρχονται από τους αστράγαλους, τα ισχία, τους ώμους ή την πλάτη. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσδιορίσετε το πρόβλημα σας και να το ξεπεράσετε εκτελώντας τις σωστές ασκήσεις. Είναι αλήθεια ότι η ειδική εξάσκηση στην κινητικότητα δεν είναι τόσο δημοφιλής και μπορεί να φαίνεται και εκφοβιστική. Αλλά αν θέλετε να γίνετε καλός αρσιβαρίστας θα πρέπει να το κάνετε. Μην αφήνετε την κινητικότητα να γίνει πηγή απογοήτευσης για εσάς.


  1. Ρυθμίστε το τελετουργικό σας.

Ρίξτε μια ματιά στους υψηλού επιπέδου αρσιβαρίστες και θα παρατηρήσετε ότι όλοι έχουν ένα τελετουργικό πριν από κάθε άρση τους. Βάζουν πάντα με τον ίδιο τρόπο τα παπούτσια τους, πως φορτώνουν την μπάρα τους και πως λαμβάνουν θέση για την άρση τους. Φτιάξτε τη δική σας ρουτίνα, θα σας επιτρέψει να βάλετε τον εαυτό σας σε μια ευνοϊκή ψυχολογική κατάσταση για να επιτύχετε. Κρατήστε τη μπάρα με τον ίδιο τρόπο πάντα, τοποθετήστε τα πόδια πάντα στο ίδιο σημείο και πάρε πάντα την ίδια βαθειά ανάσα πριν ξεκινήσετε. Δώστε σημασία σε αυτό που κάνετε, συγκεντρωθείτε, ακολουθήστε τη τελετουργία σας και αν η προετοιμασίας σας είναι πολύ καλή, το ίδιο θα είναι και η άρση σας.


  1. Μην βιάζεστε.

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια ημέρα και το ίδιο και οι μεγάλοι αρσιβαρίστες. Το άθλημα αυτό απαιτεί μια μακρά περίοδο δοκιμών και λαθών που θα σας διδάξουν πως θα αντιμετωπίσετε σωματικές και ψυχικές προκλήσεις.

Τέλος ο έλεγχος των άρσεων απαιτεί αποφασιστικότητα. Αν εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν πού στο έργο σας. Πρέπει να έχετε υπομονή και σωστές συνήθειες. Καλές προπονήσεις σε όλους!

Πηγή: http://theboxnews.gr/


Το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym πρωτοπόρο στον χώρο του fitness έχει δημιουργήσει αποκλειστικά μια αίθουσα για Cross Fit ,τηνCross Training Hall .Είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη.Ο πλούσιος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και η καθοδήγηση απο τον εξειδικευμένο γυμναστή και ιδιοκτήτη της Cross Training School Παναγιώτη Μαυρογενίδη προσδίδουν στο μάθημα επαγγελματικό χαρακτήρα .

Μην το σκέφτεσαι έλα στην παρέα μας  και θα εκπλαγείς απο τις δυνατότητες σου !!

Tσέκαρε περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα  παρακάτω:

[df_button title=”CROSSFIT” font_color=#222 color=#ff8a10 color_hover=#ff8a10 link=”http://www.kinesis-gym.gr/cross-fit-2/” target=”_blank” link_title=”CROSSFIT” btn_size=md btn_position=]

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About