m

Kinesis Gym

Ξεχάστε τα όργανα και τα βάρη, τους κλασικούς κοιλιακούς και τους ραχιαίους, τις ατελείωτες ώρες στον διάδρομο και το ποδήλατο, παρέα με την τηλεόραση ή τη μουσική από το mp3 σας. Το CrossFit, η νέα προπονητική μέθοδος που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και πλέον αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, συνδυάζει όλα όσα θα θέλαμε από μια προπόνηση (κάψιμο λίπους, αντοχή, δύναμη, μυϊκή μάζα) και –το σημαντικότερο– απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκούμενου, από τους αρχάριους μέχρι τους προχωρημένους!


Παρακάτω δίνονται ορισμένες συμβουλές για να είσαι προετοιμασμένος :

1. Δεν θα είναι τόσο έντονο από την αρχή. Μπορεί να έχεις ακούσει για τραυματισμούς στο CrossFit ειδικά για τους πρωτάρηδες, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο αν το παρακάνεις. Η ένταση πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σου την πρώτη σου φορά. Τα περισσότερα γυμναστήρια επικεντρώνονται στις βασικές αρχές και τη μηχανική των κινήσεων πριν περάσουν στο επόμενο στάδιο. Στην αρχή, ο καθένας μπορεί να κάνει το 50% απ’ όσα ζητάει ο προπονητής, γιατί το σημαντικό είναι να ξαναπάει την επόμενη μέρα.

 2. Δουλέψτε στα επίπεδά σας. Όλες οι κινήσεις του CrossFit προσαρμόζονται στις αντοχές σας. Δεν χρειάζεται – μάλλον, δεν είναι καθόλου έξυπνο – να ξεκινήσετε ασκώντας στον εαυτό σας περισσότερη πίεση από όση αντέχει. Ξεκινήστε στα μέτρα σας, και σύντομα θα έχετε εξελιχθεί.


3. Το CrossFit απευθύνεται σε κάθε υγιή, χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα (μέση, γόνατα) ασκούμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η προπόνηση δεν εστιάζει μόνο στην δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, αντοχή, ταχύτητα, ισχύς και δύναμη. Το σημαντικότερο είναι πως όλες οι ασκήσεις προσαρμόζονται, ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλη μερίδα του κόσμου, ύστερα από μερικές προπονήσεις, το παίρνει πιο «ζεστά» και επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτό, ακόμη και σε αγωνιστικό επίπεδο.

 4.Όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το CrossFit, θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον που κατέχει πρώτα απ’ όλα την τεχνογνωσία και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να προπονήσει έναν αθλούμενο του CrossFit. Ο ίδιος ο αθλούμενος θα πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή, καθώς και ικανότητα εκτίμησης των δυνατοτήτων του, για να μην υπερβαίνει τα όριά του και να μην τραυματίζεται.

5. Στο CrossFit υπάρχει κάτι που λέγεται WOD ή workout of the day κι αυτό συμβαίνει γιατί η προπόνηση κάθε μέρα δεν είναι η ίδια. Κάποια γυμναστήρια, μάλιστα, δημιουργούν δικό τους WOD. Οι περισσότερες τάξεις οργανώνονται γύρω από το WOD. Συνήθως περιλαμβάνουν 10-15 λεπτά ζέσταμα και 10-15 λεπτά να εξασκήσεις κάποια σημεία του σώματος για την προπόνηση που θα ακολουθήσει. Μετά το WOD, ακολουθεί λίγο πιο ήρεμη άσκηση.


6. Βρείτε τους ρυθμούς σας. Το CrossFit έχει κατακριθεί αρκετά επειδή βγάζει στους ανθρώπους τον ανταγωνιστικό τους εαυτό. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, καθώς μπορεί να κάνετε λάθη, ακόμα και να τραυματιστείτε. Κάντε τις ασκήσεις στον ρυθμό που σας βολεύει, μέχρι να νιώσετε έτοιμοι να αυξήσετε την ένταση.

 7. Φόρα άνετα ρούχα. Οτιδήποτε σε βοηθάει να κινείσαι άνετα είναι το καλύτερο για την προπόνηση.

IMG_6017Το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym πρωτοπόρο στον χώρο του fitness έχει δημιουργήσει αποκλειστικά μια αίθουσα για Cross Fit ,την Cross Training Hall .Είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη.Ο πλούσιος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και η καθοδήγηση απο τον εξειδικευμένο γυμναστή και ιδιοκτήτη της Cross Training School Παναγιώτη Μαυρογενίδη προσδίδουν στο μάθημα επαγγελματικό χαρακτήρα .

To επίπεδο της ομάδας μας έχει ανέβει τόσο που το Σάββατο 2 Ιουλίου θα συμμετέχουν στο Crossbattle 2016 στην Θεσσαλονίκη .Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να συνεχίζουν να γίνονται καλύτεροι. Μην το σκέφτεσαι έλα στην παρέα μας  και θα εκπλαγείς απο τις δυνατότητες σου !!

Tσέκαρε περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα  παρακάτω:

[df_button title=”CROSSFIT” font_color=#222 color=#ff8a10 color_hover=#ff8a10 link=”http://www.kinesis-gym.gr/events/cross-fit-open/” target=”_blank” link_title=”CROSSFIT” btn_size=md btn_position=]

 

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About