m

Karate Kids (4-6)

Karate Kids (4-6)

← Πίσω στο πρόγραμμα

Karate Kids (4-6)

Το Καράτε είναι για τα παιδιά ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούνται και να βελτιώσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησής τους.

Οι γονείς θα πρέπει να μεριμνούν για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ή σε κάποιο σπορ και το σπόρ αυτό που θα δώσει στο παιδί ότι χρειάζεται είναι Καράτε.

Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου μιας υγιούς απασχόλησης με το Καράτε θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Παράλληλα η σωματική εξάσκηση που θα κάνουν τα παιδιά με την ευκαιρία αυτής τους της απασχόλησης, θα έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τη σωματική τους υγεία.

shotokan karate kai paidia

Στη σημερινή εποχή, τα παιδιά μας ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους, μπροστά στην τηλεόραση, στα παιχνίδια βίντεο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η διατροφή τους κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι και χαρακτηρίζεται από μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και σε υδατάνθρακες.

Η παχυσαρκία στα παιδιά έχει γίνει μάστιγα που εξαπλώνεται και θέτει τις προϋποθέσεις για σημαντικά προβλήματα υγείας που θα προκύψουν αναπόφευκτα όταν τα παχύσαρκα παιδιά θα ενηλικιωθούν.

Τα πιο πάνω δεδομένα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για συμμετοχή των παιδιών στο άθλημα του μέλλοντος όπως πλέον αποκαλείται και δεν είναι άλλο από το  Καράτε.

Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τούς να συμμετέχουν στο άθλημα αυτό καθώς μόνο καλό μπορεί να κάνει στον χαρακτήρα και στην ανάπτυξη του παιδιού.

Είναι επίσης καλό να πηγαίνουν και οι ίδιοι να παρακολουθούν αυτό που κάνουν τα παιδιά τους, να σχολιάζουν τη συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα τους και να τους δίνουν κάθε μορφή υποστήριξης.

Ο σεβασμός προς τους συμπαίκτες του παιδιού, η διατήρηση της ψυχραιμίας του τόσο σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των βασικών αξιών που οι γονείς θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους.

Οι επιδράσεις που προκύπτουν από την ενασχόληση με το άθλημα του  Καράτε θα διαρκούν για ολόκληρη τη ζωή του παιδιού.

Σίγουρα για τους γονείς οι ώρες που απαιτούνται για την οργάνωση των αθλητικών δραστηριοτήτων του παιδιού είναι ακόμη ένα φορτίο για το βεβαρημένο πρόγραμμά τους. Σίγουρα πιθανόν να επηρεάζει τον τρόπο εργασίας τους. Όμως η επένδυση αυτή σε χρόνο πρέπει να γίνει λόγω των ευεργετημάτων που προκύπτουν για όλη τη ζωή του παιδιού.

Οι γονείς θα πρέπει επιπρόσθετα να μιλούν με τον δάσκαλο του παιδιού τους, να βλέπουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο αθλείται το παιδί τους και να βλέπουν και τους συναθλητές του παιδιού τους.

Οι συνομιλίες και η ανταλλαγή απόψεων με τον δάσκαλο του παιδιού και με τους άλλους γονείς αποβαίνουν πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές για τη συνέχιση και οργάνωση των δραστηριοτήτων των παιδιών.

Η τακτική προπόνησή των παιδιών στο Καράτε, η ομάδα μέσα στην οποία θα μάθουν να λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, η πειθαρχία που αποκτούν τα παιδιά μέσω της ενασχόλησης τους με το Καράτε αποτελούν όλα μαζί, μια σημαντική ασπίδα προστασίας εναντίον της μάστιγας των ναρκωτικών, του καπνίσματος και άλλων κακών συνηθειών που μπορούν να επικρατήσουν σε παιδιά που είναι αδρανή.

Αναμφίβολα η ενεργός συμμετοχή των γονιών σε όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους έχει πρωταρχική σημασία.

Τα μαθήματα που μπορούν οι γονείς να δώσουν στα παιδιά τους με την ευκαιρία των καταστάσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή των παιδιών στο Καράτε αποβαίνουν πολύτιμα για τα παιδιά όταν θα ενηλικιωθούν.
Κατά την ενηλικίωση βέβαια, το παιδί έχοντας αποκτήσει όλα αυτά τα σημαντικά εφόδια είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αφού ο χαρακτήρας του θα είναι ισχυρός καθώς αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Καράτε…  Να χτίζει έναν γερό χαρακτήρα, μία ισχυρή προσωπικότητα και ο εμπιστοσύνη στον εαυτό του ασκούμενου.

 
antonis1

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Εκπαιδευτής Kyokushin Karate 3 dan από το 2002 στον αθλητικό σύλλογο Σωκράτη και από το 2007 και στο Kinesis-gym στο Κιλκίς ,Expert instructor και απόφοιτος της σχολής προπονητών της ISDO (International Self Defense Organization),βασικός εκπαιδευτής της σχολής προπονητών ISDO και WPKA στην Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας ,εκπαιδευτής Kick Boxing και απόφοιτος της σχολής προπονητών της Titans Kick Boxing Muay Thai Academy,ιδρυτής και εκπαιδευτής της Bodyguard Academy ,εκπρόσωπος στην Ελλάδα της International Budokai Union Kyodokushin, απόφοιτος σχολής μασάζ WMF, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis στο Κιλκίς.

Πρωταθλητής Ελλάδος στο Kyokushin Karate 2002,πολλες συμμέτοχες σε πανελληνιά και διασυλλογικά πρωταθλήματα στο Καράτε, Grappling, Brazilian Jiu Jitsu και στο Kick Boxing, συμμέτοχη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Karate στο Zagreb Κροατία, χάλκινο μετάλλιο στο κύπελλο Ελλάδος Brazilian Jiu Jitsu 2016 ,χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WPKA  2012(World Pan- amateur Kick Boxing Association).

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  • Εξοπλισμός: Στρωματάκι

  • Kcal: 350

  • Διάρκεια: 45′

 

 

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About