m

Les mills sprint

Les Mills Sprint

Les mills sprint

← Κλείσε την θέση σου

← Πίσω στο πρόγραμμα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Les Mills Sprint;

Μια τάξη spinning είναι μια ποδηλατική άσκηση υψηλής έντασης, η οποία πραγματοποιείται σε σταθερό ποδήλατο, με σταθμισμένο σφόνδυλο που συνδέεται με τα πεντάλ. Το αποτέλεσμα είναι ένα σταθερό ποδήλατο τύπου fixed (όπως ένα ποδήλατο πίστας) – πεταλάρουμε συνεχώς και πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να το επιβραδύνουμε. Δεν μπορούμε απλά να σταματήσουμε το πεταλάρισμα, και αυτό σημαίνει ότι κάθε δευτερόλεπτο χρησιμοποιείται σωστά.

Τα περισσότερα μαθήματα διαρκούν περίπου 45-60’. Σπάνια είναι απαραίτητο να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και σίγουρα χάνουμε πάρα πολύ ιδρώτα και ενέργεια.

Σε όλες οι τάξεις υπάρχει ένας εκπαιδευτής, ο οποίος δίνει τις εντολές (πότε να πεταλάρουμε σκληρά και πότε να επιβραδύνουμε). Εννοείται ότι ο εκπαιδευτής επηρεάζει όλη την τάξη.

Αν μια τάξη είναι σχεδιασμένη να βοηθάει τις προπονήσεις μας, θα ηγείται από έναν προπονητή ποδηλασίας που θα εστιάσει σε διαλλειματικές προπονήσεις. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες τάξεις, που θα δίνουν περισσότερη βαρύτητα σε γενικότερα θέματα όπως π.χ. κάψιμο λίπους.

Η επιλογή τους έχει να κάνει με την προσωπική μας προτίμηση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ;

Όταν σκεφτόμαστε την προπόνηση σε κλειστό χώρο, το μυαλό μας πάει σε ένα προπονητήριο, ίσως αν είμαστε τυχεροί, σε ένα έξυπνο προπονητήριο, για να απαλύνουμε το μαρτύριο…

Αντίθετα, στις τάξεις spinning είναι ο εκπαιδευτής που θα καθορίσει τα διαστήματα, που στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι HITT (διαλλειματική προπόνηση υψηλής έντασης): Τα διαστήματα θα είναι σκληρά αλλά σύντομα – αυτό δημιουργεί μια χρονικά αποτελεσματική μορφή προπόνησης.

Μπορούμε να καταναλώσουμε κάπου μεταξύ 500 και 700 θερμίδων σε μια ώρα spinning. Κάποιοι προσθέτουν στοιχεία που φέρουν βάρος, όπως μικρά βάρη καθώς πεταλάρουμε.

«Τα σύντομα σπριντ και οι προσομοιώσεις λόφων, μαζί με ενεργή αποκατάσταση και τα μεγαλύτερα διαστήματα που δοκιμάσουν τη δύναμη και την αντοχή βοηθούν όλα να ωθήσουν το κατώφλι γαλακτικού οξέος σας, να εξαφανίσουν το λίπος, να κάψουν θερμίδες και να χτίσουν μύες».

«Δεδομένου του σωστού εκπαιδευτή και του σωστού συνόλου ασκήσεων, θα πιέσετε τον εαυτό σας πιο σκληρά από ό, τι κάνετε στο δρόμο».

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPIN;

Το εύχρηστο πράγμα για τις τάξεις spinning είναι ότι επιτρέπουν σe αναβάτες όλων των δυνατοτήτων να ωθούν τον εαυτό τους όσο θέλουν, στον ίδιο χώρο. Έτσι ένας Ολυμπιονίκης μπορεί να προπονείται παράλληλα με έναν πλήρη αρχάριο, χωρίς να έχει καμία επίπτωση ο ένας στην προπόνηση του άλλου.

Τα ποδήλατα έχουν διαβάθμιση της αντίστασης. Έτσι,  ένας δυνατότερος αθλητής μπορεί να φτάσει την αντίσταση μέχρι το μέγιστο, ενώ ένας αρχάριος μπορεί να θέλει να είναι λίγο πιο συγκρατημένος. Όλοι παίρνουν την προπόνηση που τους χρειάζεται.

«Τα μαθήματα μπορούν επίσης να τροποποιηθούν για κάθε άτομο, καθώς η αντίσταση που προσθέτετε στο ποδήλατό σας συνδέεται με τη δική σας προσωπική αντίληψη της προσπάθειας. Π.χ., 8 από τα 10 μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικά για τον αρχάριο και τον έμπειρο ποδηλάτη, αλλά και οι δύο ποδηλάτες θα αισθάνονται ακριβώς το ίδιο», προσθέτει ο McClary.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

παναγιωτησ μαυρογενιδησ

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP trainer με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου.

Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής. Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στο μάθημα της ειδικότητας “Δραστηριότητες κλειστού χώρου” για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP, STEP, PILATES & BALANCE, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ , όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση τραυματισμών). Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP, STEP, PILATES & BALANCE, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ , όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση τραυματισμών.

Event Hours(1)

  • ΤΕΤΑΡΤΗ

    09:00 pm - 10:00 pm

    Παναγιώτης

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About