m

Pilates for kids

Pilates for kids

← Πίσω στο πρόγραμμα

Pilates for kids

   Στις μέρες μας, όλοι οι γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους, για διάφορα ζητήματα. Ένα από αυτά είναι και το άγχος της παχυσαρκίας εξαιτίας της κακής διατροφής που κάνουν, σε συνδυασμό και με την καθιστική τους ζωή. Έτσι αναζητούν το ποιος είναι ο καλύτερος, ασφαλέστερος, αλλά και αποτελεσματικότερος τρόπος εκγύμνασης των παιδιών τους.

 

Πιο κάτω σας παραθέτω μερικούς λόγους για τους οποίους το Pilates πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις προτιμήσεις σας. Στόχοι του Pilates είναι:

 

  • – Η ενδυνάμωση του πυρήνα του σώματος
  • – H φυσική του ζώνη (κοιλιακοί – ραχιαίοι)
  • – H δύναμη σε ολόκληρο τον κορμό
  • – H ευελιξία, η ισορροπία
  • – H ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης

 

Όλα αυτά με ασκήσεις που μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε τύπο σώματος, οποιασδήποτε ηλικίας, σε αγόρια και κορίτσια και με ένα πλούσιο απουσιολόγιο που δεν επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη, ή τις αρθρώσεις. Επίσης, ο συνδυασμός αυτός αποτελεί βασικό θεμέλιο για άλλες δραστηριότητες και ασκήσεις. Είναι επίσης η βάση για ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

Τα πλεονεκτήματα :

 

 

   • – Αποσυμπιέζει στη σπονδυλική στήλη
   • – Μακραίνει τους μύες του σώματος
   • – Δυναμώνει τους κοιλιακούς μύες αλλά τους μύες του πάνω μέρους της πλάτης
   • – Βελτιώνει τη σωματική στάση, το συντονισμό, το συγχρονισμό και την ισορροπία
   • – Βελτιώνει τον έλεγχο και την πνευματική εστίαση
   • – Δουλεύει τον πυρήνα από μέσα προς τα έξω
   • – Μαθαίνει το σώμα να σκέφτεται από μόνο του
   • – Βοηθά κάθε αθλητική δραστηριότητα
   • – Βελτιώνει την καθημερινή ζωή

 

Μέσω του Pilates, παιδιά και έφηβοι μπορούν επίσης να αποκτήσουν επίγνωση του σώματός τους, να μάθουν πώς να κινούνται αποτελεσματικά και να έχουν καλύτερο έλεγχο του σώματος τους, προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς και τον πόνο, ακόμη και σε μυϊκές ανισορροπίες και σταδιακά να επιτευχθεί η σωστή ή να αποφευχθεί το κατρακύλισμα της στάσης του σώματος, που στην εφηβεία συναντάται πάρα πολύ συχνά, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση).

 

Τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει σε τακτικά μαθήματα Pilates ανέφεραν βελτίωση σε άλλες δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, γυμναστική, ποδόσφαιρο, μπαλέτο και χορό. Το αυξημένο επίπεδο επίγνωσης και ελέγχου του σώματος τους, καθώς και ο καλύτερος έλεγχος του μυϊκού συστήματος τους, τους επιτρέπει να εκτελούν καλύτερα τις δραστηριότητες που είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση στο παρελθόν, και εστιάζονται σε σύνδεση σώματος και μυαλού. Είναι επίσης ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσουν από τη διανοητική πίεση της σχολικής ημέρας. Οι παροχές αυτές είναι σαφώς προς το συμφέρον του παιδιού και παρέχει μια καλή βάση για μια ενεργό, υγιή ζωή.

 

 

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να ξεκινήσει Pilates, άλλωστε ο Joseph Pilates βασίστηκε σε πολλές ασκήσεις από κινήσεις που κάνουν τα μωρά και τα παιδιά. Η μέθοδος Pilates ενισχύει την φυσική ανάπτυξη, την ευλυγισία και την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και το σώματος γενικότερα. Η εξάσκηση τα κάνει να νιώθουν ψηλά, δυνατά και γεμάτα αυτοπεποίθηση. Επειδή η άσκηση αυτή ενθαρρύνει τα παιδιά να είναι πιο αυτόνομα και με καλύτερο έλεγχο του σώματος τους και των κινήσεων, τα παιδιά μπορούν πιο εύκολα να πραγματοποιήσουν ασκήσεις και να πετύχουν στάσεις που επιφέρουν αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

 

Τα αποτελέσματα από την εξάσκηση της μεθόδου αυτής είναι μια καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν, όχι μόνο για να διορθώσουν κάποιο σωματικό πρόβλημα, αλλά και για να προλάβουν την εμφάνιση του, γιατί ως γνωστόν, είναι καλύτερα να προλαβαίνεις κάποιο πρόβλημα, παρά να το διορθώνεις.

 

Εκπαιδευτες

trainer_3
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

Απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς. Απόκτηση διπλώματος παρακολούθησης σεμιναριακού προγράμματος ενός έτους στο τομέα της αθλητιατρικής. Υπεύθυνη στο χώρο του fitness, άρτια εξοπλισμένο με όργανα γυμναστικής τελευταίας τεχνολογίας.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα παιδικά τμήματα PILATES KIDS, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας BODY PUMP, EXTREME CORE και PERSONAL TRAINING (power plate,vacu,trx).

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About