m

CAPOEIRA

CAPOEIRA

← Κλείσε την θέση σου

← Πίσω στο πρόγραμμα

CAPOEIRA

Τι ακριβώς είναι;

Η Capoeira είναι μια τέχνη, μια μορφή έκφρασης η οποία εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης, μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης.

Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Angola, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Ενστικτωδώς, αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να εξελίξουν μέσω του σώματoς, ένα είδος αυτοάμυνας και πάλης, την οποία θα χρησιμοποιούσαν ως όργανο για την απελευθέρωσή τους. Αναγκάστηκαν να το κρύψουν και μεταμφιέσουν σε χορό για να μπορούν ουσιαστικά να προπονούνται κάτω από τα ‘μάτια’ και την στενή παρακολούθηση των αφεντών τους.

Λόγω της πολυμορφικής της σύνθεσης, η Capoeira είναι μια τέχνη, που δύσκολα περιγράφεται. Όταν ρωτήθηκε ένας μεγάλος δάσκαλος, ο Mestre Sombra, τι είναι η Capoeira, αυτός απάντησε:

“Η Capoeira είναι μια προσευχή.”

Είναι για μένα;

Η Capoeira είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και καταγωγής.
Πολλοί από τους μαθητές αφοσιώνονται στην Capoeira μακροπρόθεσμα ενώ άλλοι προπονούνται απλά για να διασκεδάσουν ή να αναπτύξουν ευλυγισία, ευκινησία, μυϊκή ενδυνάμωση και γενικότερα μια καλή φυσική κατάσταση.

Ποια είναι τα φυσικά/σωματικά οφέλη της Capoeira;

Τα φυσικά/σωματικά οφέλη της Capoeira είναι πολλά. Συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια στοιχεία εκγύμνασης, η Capoeira βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, την ευλυγισία και προσφέρει μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση.
Είναι ένα άθλημα/τέχνη υψηλής έντασης, λεπτομέρειας και ισορροπίας, το οποίο απασχολεί ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η ταχυδύναμη, η ακρίβεια των κινήσεων, τα αντανακλαστικά και η κιναισθητική ικανότητα των ασκούμενων.
Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά αποδοτικό για την απώλεια βάρους καθώς έχει υπολογιστεί ότι σε μία ώρα άσκησης capoeira καίγονται περίπου 500 θερμίδες

 

Εκπαιδευτείς

Marcelo

Το γυμναστήριο KINESIS GYM στην προσπάθειά του για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων παροχής γυμναστηρίου φέρνει για πρώτη φορά στην πόλη του Κιλκίς αυτή την μοναδική μορφή άσκησης, χορού και αυτοάμυνας.

Το πρόγραμμα θα επιμεληθεί ΄και θα παρουσίαση ο Marcelo, επίσημους προπονητής Capoeira με καταγωγή από το Rio de Janeiro της Βραζιλίας.

Η Capoeira είναι μια βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που συνδυάζει στοιχεία χορού, ακροβατικά και μουσική. Αναπτύχθηκε στη Βραζιλία κυρίως από κατοίκους της Αγκόλα, στις αρχές του 16ου αι. Είναι γνωστή για τους γρήγορους και περίπλοκους ελιγμούς της, που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο την ισχύ και την ταχύτητα σε μια μεγάλη ποικιλία από λακτίσματα, περιστροφές και τεχνικές. Η ευρύτερα αποδεκτή προέλευση της λέξης capoeira προέρχεται από τις λέξεις της διαλέκτου Tupi, ka’a (“ζούγκλα”) e pûer (“ήταν”), αναφερόμενος στις περιοχές με χαμηλή βλάστηση στο εσωτερικό της Βραζιλίας όπου κρύβονταν οι φυγόδικοι δούλοι.

Event Hours(3)

  • ΔΕΥΤΕΡΑ

    12:00 am - 06:00 pm

  • ΠΕΜΠΤΗ

    05:00 pm - 06:00 pm

  • ΣΑΒΒΑΤΟ

    05:00 pm - 06:00 pm

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About